ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Στα περίπτερα μέχρι τα Χριστούγεννα η Ελευθεροτυπία


Επιστρέφει στα περίπτερα ως τα Χριστούγεννα η «Ελευθεροτυπία». Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το χαμένο έδαφος, μετά τους τραγικούς της χειρισμούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας πριν από ένα χρόνο. Στόχος η επάνοδος στα περίπτερα με το καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο, το οποίο θα συνοδεύεται και από το περιοδικό «Έψιλον» αλλά και από μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, μέσα από το site www.enet.gr .
Η μάχη γίνεται και για τον τίτλο και για το αναγνωστικό κοινό, το οποίο διεκδικούν η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι «6 Μέρες» του Αντώνη Δελλατόλα.
Αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Alpha Bank η οποία είχε δανειοδοτήσει την Χ. Κ. Τεγόπουλος ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση..
των σημάτων της εταιρείας και συγκεκριμένα του τίτλου «Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του τίτλου «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.
Το σχέδιο επανόδου της εκδότριας προβλέπει την υπενοικίαση του τίτλου της εφημερίδας, σε μια άλλη εταιρεία η οποία και θα αναλάβει την έκδοση των δύο φύλλων. Στη νέα προς έκδοση «Ελευθεροτυπία» και στο site που θα παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο να εργάζονται περίπου 110 δημοσιογράφοι με αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ οι οποίοι θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους, έναντι των απαιτήσεων τους από τη Χ. Κ. Τεγόπουλος.
Στόχος είναι η άντληση εσόδων από το αναγνωστικό κοινό, προωθώντας νέο κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βάσει του οποίου οι δημοσιογράφοι θα δεσμεύονται πως δεν θα έχουν εμπλοκή με το δημόσιο τομέα, τις εταιρείες και τις τράπεζες, και την ιδιοκτησία να δηλώνει πως θα διαφυλάξει την ανεξαρτησία τους, χωρίς παρεμβάσεις στα ρεπορτάζ και τα κείμενα.
- media-industry