ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Οι συμπλεγματικοί του Αθήνα 9,84


Λογοκρισία, τρομοκρατία, εκφοβισμός

Πολύ ακριβά πληρώνει ο Αθηναίος δημότης την επιλογή του δημάρχου Γ. Καμίνη να τοποθετήσει επικεφαλής στον Δημοτικό ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" τον Τάκη Καμπύλη. Κι αυτό γιατί ο κ. Καμπύλης έχει πολύ ισχυρό εγώ. Προκειμένου να ικανοποιηθεί το "εγώ" δεν διστάζει, όχι μόνο να να θέσει σε κίνδυνο το προφίλ του δημάρχου και την αξιοπιστία του σταθμού -που τελευταίως κατηγορείται επισήμως για λογοκρισία και εκδικητική διοίκηση- αλλά και τα οικονομικά του σταθμού: Πληρώνει κάτι παραπάνω αλλά η "δουλειά" γίνεται. Πληρώνει ο σταθμός, όχι από την τσέπη του ο κ. Καμπύλης.
Όπως για παράδειγμα όταν πριν από ένα χρόνο, βάλθηκε να διώξει τρεις τεχνικούς και αντιμετώπισε την αντίσταση της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΕΡ), η οποία έκανε συνεχείς αναφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μετά από συνεχείς ελέγχους, η Επιθεώρηση επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους..
260.000 ευρώ. Μπορεί να κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά τους τεχνικούς τους έδιωξε.
Η απόλυση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά επειδή δεν δέχεται τις ταπεινωτικές αξιώσεις του κ. Τάκη έχει ήδη πληγώσει σοβαρά το προφίλ του σταθμού. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίληψη περί διοίκησης ενός εργοδότη που απειλεί με απόλυση εργαζόμενο εάν δεν υπογράψει κείμενο "μετανοίας"; Αυταρχική; Εκφοβιστική; Εκβιαστική; Φασίζουσα; Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό, είναι τι μπορεί να κοστίσει σε αποζημίωση της απολυθείσας, εάν προσφύγει με αγωγή αποζημίωσης. Αλλά, τι πειράζει; Πληρώνει ο δήμος.
Οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται σε απεργία από την περασμένη Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον και αύριο. Αναμένεται συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον Γ. Καμίνη εντός της εβδομάδας.
Αγγέλα Νταρζάνου / Aυγή