ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με τέτοιες... τιμές; Kι εγώ γίνομαι εκδότης!


Επιβεβαιώνεται ο Στουρνάρας: έρχονται οι επενδύσεις! Με κόστος εργασίας μειωμένο κατά 60% σε σχέση με δύο χρόνια πριν, γιατί να μην τολμήσουν οι όποιοι επίδοξοι εκδότες; Με μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και εργαζόμενους- πολυεργαλεία, έρχεται ο «τζάμπας». Και όπως λέει «δεν είναι και χθεσινός»...

Με τέτοιες... τιμές; Kι εγώ γίνομαι εκδότης! Και μια και δυο και τρεις και πέντε νέες εφημερίδες μέσα σε ένα μήνα, εν μέσω πλήρους οικονομικής ύφεσης και σε πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών όρων. Ο Τύπος ζει τη δική του Άνοιξη. Ήδη σήμερα:
* Δύο νέες ημερήσιες εφημερίδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα περίπτερα με..
συμπαθητικές επιδόσεις προς το παρόν, η “Εφημερίδα των Συντακτών” και η “6 Μέρες”.
* Η “Ελευθεροτυπία” έχει ανακοινώσει επισήμως την επανέκδοσή της.
Από Δευτέρα (σημερα) εκδίδεται η νέα αθλητική εφημερίδα «Match Reports», με 80 σελίδες και εκδότες τους Λ. Μποσινάκη και Β. Μπαλίκο (του στοιχηματικού «Match Money»).
* Στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες:
- Η επανέκδοση της “Απογευματινής”, με ενδιαφέρον, λέγεται, από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες". - Άλλη πρωτοβουλία υπό τον Κοσμά Σφαέλο, πρώην διευθυντή του Alter, λέγεται ότι ετοιμάζεται, πιθανώς με νέο τίτλο.
- Ο Τάσος Δούσης ετοιμάζει εφημερίδα στα πρότυπα της βρετανικής "Sun".
- Εβδομαδιαίο φύλλο ετοιμάζουν, λέγεται οι Χ. Φιλιππόπουλος (Αττικές Εκδόσεις) με τον Δ. Κοντομηνά, με την κοινή εταιρεία Alpha editions (με την οποία πήραν τίτλους του υπό πτώχευση Λυμπέρη).
Είναι σαφές ότι η αγορά παρουσιάζει ρευστότητα. Εκτός των άλλων, δεν είναι καθόλου βέβαιη ούτε η βιωσιμότητα των παλαιών, εδραιωμένων εφημερίδων. Επιπλέον, η ρευστότητα του πολιτικού συστήματος εντείνει τις προσδοκίες και τα τολμηρά βήματα.
Όμως το "επιχειρηματικό ρίσκο" ενθαρρύνεται και από τον οικονομικό παράγοντα. Με κόστος εργασίας μειωμένο κατά 60% σε σχέση με δύο χρόνια πριν, γιατί να μην τολμήσουν οι όποιοι επίδοξοι εκδότες; Με μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και εργαζόμενους- πολυεργαλεία, έρχεται ο "τζάμπας". Και όπως λέει "δεν είναι και χθεσινός"...
Α.Γ.Ν. / Αυγή