ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Υποφάντης, Κοτόφωλος και λοιποί «στρατευμένοι» στο συγκρότημα Αλαφούζου

Πέρα από τα αφεντικά της Καθημερινής και του Σκάι, των οποίων η ιδεολογική προσήλωση είναι αναμενόμενη, δύο γεγονότα, τελευταία ανέδειξαν, ότι η στράτευση στο συγκρότημα του Αλαφούζου (όπως και στα υπόλοιπα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, είναι αλήθεια) διατρέχει ακόμα και τον κλάδο των δημοσιογράφων.
Γεγονός πρώτο: Ο δημοσιογράφος του Σκάι Νίκος Υποφάντης «επιτέθηκε», μέσω του twitter, στην ιστοσελίδα The Press Project, μετά το δημοσίευμα που αφορούσε το συγκρότημα στο οποίο εργάζεται: «Κάνε ρεπορτάζ, ρώτα ΔΕΗ και σταμάτα να υπερασπίζεις τον Ρομπέν των συνδικαλιστών... Δεν ξεκοκάλισες μαζί του 30 εκ. €;», έγραψε μεταξύ πολλών άλλων, υπερασπιζόμενος σφόδρα το.. αφεντικό του.
Γεγονός δεύτερο: Στις 18 Οκτωβρίου εκδικάστηκε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς κατά του πρακτορείου Reuters τον Μάιο, μετά από ρεπορτάζ στο οποίο αποκαλύπτονταν συναλλαγές ακινήτων μεταξύ της τράπεζας και μελών της οικογένειας του προέδρου της, Μ. Σάλλα.
Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της τράπεζας, Γιάννης Κοτόφωλος, ο οποίος για να επισημάνει ότι γνωρίζει καλά την δημοσιογραφική δεοντολογία επικαλέστηκε την 20χρονη απασχόλησή του στο οικονομικό τμήμα της Καθημερινής.
Δεν ξέρουμε αν αυτά τα δύο παραδείγματα απασχολήσουν τον αγωνιζόμενο, αυτή την εποχή, κλάδο των δημοσιογράφων, όμως η κοινωνία των πολιτών οφείλει να στρέψει την πλάτη στην ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν τέτοιου τύπου «συνάδελφοι».

-απόσπασμα από το άρθρο του Γ. Κατερίνη (Δρόμος της Αριστεράς) υπό τον τίτλο «Καθημερινή» στήριξη με ανταλλάγματα