ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ανταπόκριση από τον ζωολογικό κήπο της ενημέρωσης


Λάβαμε mail που μας «εγκαλεί» για το ότι προβάλουμε από το ιστολόγιό μας μόνο την «Εφημερίδα των Συντακτών» κι όχι και τις άλλες εκδοτικές προσπάθειες όπως η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και οι «6μέρες» του Δελλατόλα.
Ο αγαπητός αναγνώστης κάνει λάθος διότι κάθε εκδοτική προσπάθεια προβάλεται και με το παραπάνω μέσα από τους zoornalistas. Μάλιστα λίγο πριν- λίγο μετά την εκδοση των «Παραπολιτικών» κάποιοι μας είχαν κατηγορήσει ότι είμαστε άνθρωποι του... Μαρινάκη γιατί γράφαμε, λέει ,συνέχεια για τη νέα εφημερίδα! Οσο για την εφημερίδα «6μέρες» την αναφέραμε συνεχώς και προτού αυτή εκδοθεί και μετά.
Είναι γεγονός βέβαια ότι δείχνουμε κάποια προτίμηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κι αυτό γιατί, όπως έχουμε πολλές φορές, θεωρούμε την προσπάθεια παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο του Τύπου: οι εργαζόμενοι έκαναν συνεταιρισμό, έβαλαν χρήματα οι ίδιοι για το φύλλο και αποφάσισαν να δουλέψουν αμισθί έως ότου δοθεί η δυνατότητα να διανείμουν τα όποια κέρδη.
Το επαναλαμβάνουμε: Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι μια εκδοτική προσπάθεια στην οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη και για το περιεχόμενο και για τη διαχείριση του Μέσου. Και.. σε αυτό διαφέρει (κατά τη γνώμη μας) από τις άλλες εκδοτικές προσπάθειες και για αυτό την «προμοτάρουμε» (λίγο) περισσότερο...

Δημοσιεύουμε και το mail του αναγνώστη:
«Πολυ καλή η ενημέρωση που κάνετε και όλα τα σχόλια που αναρτούνται στο ιστολόγιό σας. Αλλα και λίγο αποστασιοποίηση δεν θα έβλαπτε. Πριν λίγες μέρες γράψατε ότι η Εφημερίδα των Συντακτών είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια (που πράγματι είναι) των συναδέλφων κυρίως από την πολύπαθη Ελευθεροτυπία, και θα ήταν καλύτερα να υπήρχε και ηλεκτρονική έκδοση.
Μάλλον αυτό το έχετε αναλάβει εσείς αν κρίνω από την καθημερινή αναφορά στην ΕτΣ και τον αβανταδόρικο τρόπο που αντιμετωπίζεται η ΕτΣ από το ιστολόγιό σας, την στιγμή που εκδόθηκαν και τα Παραπολιτικά και οι 6μερες για τις οποιες δεν βλέπω την ίδια ευαισθησία...
Συνάδελφοι εργάζονται και εκεί όπως και στα υπόλοιπα έντυπα που κυκλοφορούν ακόμα με χίλιες δυσκολίες και προσπαθούν να επιβιώσουν... Αλλά μάλλον στο ιστολόγιο που περιηγείται στον ζωολογικό κήπο των media και της ενημέρωσης υπάρχουν και κλίκες που προβάλλουν ή σε άλλες περιπτώσεις επιτίθενται επιλεκτικά!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω και αντιμετωπίσετε με περισσότερη αντικειμενικότητα την ζούγκλα της ενημέρωσης!»