ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Δήλωση μετανοίας» ζητάει τώρα ο Τάκης Καμπύλης


Την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης  κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και την επαπειλούμενη απόλυση της Λαμπρινής Θωμά, εάν δεν καταθέσει «δήλωση μετανοίας».
Παρόλη την προσπάθεια μεσολάβησης που κατέβαλε η ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση του σταθμού εξακολουθεί να μεταθέτει το πρόβλημα, προβάλλοντάς το ως προσωπική διένεξη του κ. Τάκη Καμπύλη με την Λ. Θωμά και αποκρύβοντας τελείως την πραγματική της αιτία.
Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν κατά τη διάρκεια γενικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ΜΜΕ που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τις 17 Οκτωβρίου, ο κ. Καμπύλης..
αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».
Η Λαμπρινή Θωμά ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της δημοσιογράφου αρχικά με κατάργηση της εκπομπής της και στη συνέχεια με ανακοίνωση απόλυσής της. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία επιμελώς αποκρύβεται από τη Διεύθυνση του Ρ/Σ.
Ό,τι επακολούθησε στη συνέχεια ήταν αποτέλεσμα συναισθηματικής φόρτισης. Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, η οποία έγινε μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.


-Δείτε εδώ το εξώδικο της ΔΕΡΑ προς την Λαμπρινή Θωμά και εδω την απάντηση της δημοσιογράφου