ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώσεις στου Κυριακίδη και στου Κοντομηνά


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις έξω από εργασιακούς χώρους όπου οι εργοδότες είτε δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους είτε παρανομούν στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στόχος να «ξεμπροστιάσουν» εκείνους τους εργοδότες που αυθαιρετούν και να κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό τα προβλήματα των εργαζομένων.
Ο λόγος κατ΄αρχάς για την αυθαιρεσία στα «μαγαζιά» του Πέτρου Κυριακίδη (ESPRESSO, ATHENS NEWS, ρ/σ FLASH, τ/σ SPORT TV και τ/σ SUNNY CHANNEL ) όπου ο εργοδότης συνεχίζει τους οικονομικούς εκβιασμούς μη καταβάλλοντας επί μήνες τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ..(Πανεπιστημίου 47, Αθήνα) την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι.
Η Επιτροπή χαιρετίζει επίσης, την καταδίκη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας καθώς με την απόφαση υπ’ αρ. 1646 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε ως παράνομη την πρόσληψη απεργοσπαστών από τον Δ. Κοντομηνά (ΑΕ ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε.) και τους διευθυντές του ραδιοσταθμού ALPHA (Βερύκιο και λοιπούς) κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Κοντομηνά να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και την συνέχιση τέτοιων προσλήψεων μέχρι τη λήξη της απεργίας και κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ρ/σ ALPHA 98,9 (στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού ΣΕΑ Μεσογείων 1) για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και να διαδηλώσουν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.