ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επιχείρηση Πρέντζα εστέφθη υπό παταγώδη αποτυχία


H δημοσιογράφος Βάνα Πρέντζα του καναλιού Alpha μας έστειλε με mail την άποψή της, όπως και σε πολλά άλλα sites και blogs, για το θέμα της σύλληψής της στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ επειδή όχι μόνο «η επιχείρηση εστέφθη υπό παταγώδη αποτυχία» (όπως θάλεγε κι ο Βέγγος) αλλά και γιατί προφανώς θεωρεί ότι διεσύρθη με την σύλληψή της. Η ίδια υποστηρίζει ότι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης διότι θεωρήθηκε ύποπτη η παραμονή της κοντά στην περίφραξη των δικαστηρίων.
Η κυρία Πρέντζα παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας(!) και παίζει με τις λέξεις, «δεν υπάρχει σύλληψη αλλά προσαγωγή, δεν υπήρξε ποτέ όπλο» κλπ. Εμείς από την πλευρά μας την συμβουλεύουμε να βγάλει ένα..δελτίο τύπου και να απαντάει αναλυτικά και πειστικά σε όλα όσα της καταλογίζουν και να αποκαλύψει τίνος φαεινή ιδέα ήταν το ρεπορτάζ το οποίο υποτιθεται ότι θα απεδείκνυε πόσο διάτρητα είναι τα μέτρα ασφαλείας στa δικαστήρια. Λες και η δολοφονία με 15 σφαίρες του 33χρονου δεν το απέδειξε...
Επίσης συμβουλεύουμε την κυρία Πρέντζα την επόμενη φορά να προσπαθήσει να πει όχι σε κάποια παρόμοια ιδέα των διευθυντών της κι όχι να τρέξει ενθουσιασμένη να την υλοποιήσει.
Παραθέτουμε, για λόγους αρχής, ολοκληρο το κείμενο με τις «παρατηρήσεις» της δημοσιογράφου, με την επισήμανση ότι εμείς δεν είμαστε «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι οπότε δεν γνωρίζουμε από διασταυρώσεις, σταυροδρόμια και αδιέξοδα. Ακολουθεί το mail της κυρίας Πρέντζα:
«Η αρχή της δημοσιογραφίας είναι ότι διασταυρώνουμε πάντα την είδηση ακόμη και αν πρόκειται για φθηνό κουτσομπολιό.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ έκανα ένα ρεπορτάζ που αφορούσε στο κατά πόσο είναι διάτρητα τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο χώρο των δικαστηρίων και αφού ήδη είχα περάσει μαζί με τους συνεργάτες μου από την κεντρική πύλη και είχαμε ελεγχθεί  . Δίπλα μου ήταν και άλλοι συνάδελφοι μου από άλλα μέσα που καλύπταμε ταυτόχρονα το ίδιο ρεπορτάζ.
Αληθεύει ότι εγώ και το τηλεοπτικό συνεργείο προσαχθήκαμε , όχι φυσικά για τη μεταφορά όπλου ή άλλου επικίνδυνου αντικειμένου αλλά απλώς γιατί θεωρήθηκε ύποπτη η παραμονή μας κοντά στην περίφραξη. Τόσο οι εισαγγελείς όσο και οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν τίποτε παράνομο και αποχωρήσαμε σύντομα από το Α.Τ. Κυψέλης . Προφανώς δεν υπήρχε όπλο , ούτε σύλληψη. Εσείς συνάδελφοι που το βρήκατε το όπλο;»
ΒΑΝΑ ΠΡΕΝΤΖΑ