ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Αλαφούζος παραπλανεί με ειδήσεις «κονσέρβα»


Για άλλη μια φορά ο Αλαφούζος παραπλανεί με ειδήσεις «κονσέρβα» μεταδίδοντας  μαγνητοσκοπημένες ενημερωτικές εκπομπές από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ». Το ίδιο συμβαίνει και στο ραδιόφωνο με εκπομπές -για άλλη μια φορά- του Αρη Πορτοσάλτε κατά παράβαση της αντίθετης σαφούς και πάγιας οδηγίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Η Ενωση καταδικάζει την προσπάθεια της εργοδοσίας του «ΣΚΑΙ» να παραπλανήσει τους τηλεθεατές αλλά και κάθε προσπάθεια αποδόμησης του αγώνα και της ενότητας των εργαζομένων.
Προς αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διευκρινίζει ότι:..
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2012 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012:
  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
  • Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
  • Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας, να συμμετέχουν στις επιτροπές περιφρούρησης και να αποτρέψουν κάθε απόπειρα καταστρατήγησής της από εργοδοτικούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Καλεί, επίσης, τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης προς τους συναδέλφους, ώστε να παραβιάζουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις.