ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λέσβο για τις απολύσεις στην εφημερίδα «Εμπρός»

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Πληθαίνουν τα κρούσματα της εργοδοτικής απληστίας και αυθαιρεσίας και γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά με άλλοθι πάλι την οικονομική κρίση η ιδιοκτησία της ημερήσιας εφημερίδας της Μυτιλήνης «ΕΜΠΡΟΣ» απέλυσε τη δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή. Οι εργοδότες την απέλυσαν δυο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά με το απαράδεκτο πρόσχημα ότι οι αποδοχές και η ασφάλισή της «είναι πλέον ακριβές και επισύρουν μεγάλο κόστος για την επιχείρηση»!..
Μπροστά στις μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης επιχειρησιακής απεργίας στην «Επικοινωνία Αιγαίου ΑΕ» αύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου με ταυτόχρονη 3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου την ίδια ημέρα από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. Το Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με την απόφασή του καλύπτει όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στην..Επικοινωνία Αιγαίου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γενικότερα.
Αίτημα της κινητοποίησης είναι η ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πέλλης Γιακουμή και στόχος η διαφύλαξη θέσεων εργασίας, αποδοχών, υγειονομικής και συνταξιοδοτικής ασφάλισης και όλων των εργασιακών κεκτημένων συνολικά.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) είχαν καταγγείλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση της Πέλλης Γιακουμή από την εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης και μετά τις άκαρπες προσπάθειες για την ανάκληση της απόλυσής της κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.