ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου, το δάνειο και ο άνθρωπος της πίσω πόρτας

Κάποιοι είπαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε πόντους, μετά τα όσα κατήγγειλε για τα μίντια και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κατά την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Ο ΓΑΠ ονομαστικοποίησε τα συμφέροντα κατονομάζοντας το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κατήγγειλε τον Ψυχάρη ότι άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον του, επειδή o εκδότης θεώρησε ότι με δική του παρέμβαση δεν πήρε ο ΔΟΛ το δάνειο (10 εκατ. ευρώ) από την Εθνική.
Η ιστορία με το δάνειο ξεκίνησε όταν ο Βασίλης Ράπανος της Εθνικής θεώρησε σκόπιμο να τηλεφωνήσει στον Γ. Παπανδρέου και να τον ρωτήσει για το δάνειο που ζήτησε ο Ψυχάρης. Ο Παπανδρέου απάντησε στον Ράπανο ότι "αν πληρoύνται οι όροι και οι προυποθέσεις δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να ερωτάται ο πρωθυπουργός". Η Εθνική Τράπεζα όμως έκρινε πως δεν έπρεπε να δώσει το δάνειο και "από τότε άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον μου μέσα από τα έντυπα που έχει" κατήγγειλε οΓΑΠ...
Ο Ψυχάρης βέβαια απάντησε άμεσα -και μάλιστα μέσα και από το δελτίο του Mega- στον «υπό αποχώρηση πρόεδρο του ΠαΣοΚ», όπως τον αναφέρει, κατηγορώντας τον για «φασίζουσα νοοτροπία». Και μάλιστα παίρνει τη ρεβάνς αποκαλύπτοντας: «...Παρακαλείται (ο ΓΑΠ) να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση Ψυχάρη στις καταγγελίες Παπανδρέου:..
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»