ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στον ΔΟΛ παραδέχονται ότι διέπραξαν παρανομία με την αυθαίρετη μείωση μισθών

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 15%

Οι μισθοί Δεκεμβρίου στον ΔΟΛ κατεβλήθησαν παρανόμως μειωμένοι σε ολόκληρο τον Οργανισμό και τις θυγατρικές του (multimedia, ΒήμαFM, κλπ). Αυτό παραδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ν. Πεφάνης στο κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που μετέβη χθες το πρωί στη Μιχαλακοπούλου 80, μετά την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ για τις αυθαίρετες περικοπές που έκανε η εργοδοσία στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.
Οι Επιθεωρητές Εργασίας ζήτησαν από τον Ν. Πεφάνη τα σημειώματα μισθοδοσίας για το μήνα Δεκέμβριο αλλά αυτό κατέστη αδύνατο καθώς, όπως είπαν επειδή υπάρχει παρακράτηση δεδουλευμένων, τα εκκαθαριστικά δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.
Επίσης η επιχείρηση δήλωσε στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ ότι θα ζητηθεί από το προσωπικό να νομιμοποιηθούν οι παρανομίες, έστω εκ των υστέρων, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αλλά ότι σε όσους εργαζομένους δεν υπογράψουν..τέτοιες ατομικές συμβάσεις εργασίας προφανώς θα καταβληθούν οι διαφορές, δηλαδή τα δεδουλευμένα.
Το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ κατέγραψε την παρανομία και έδωσε διορία λίγων ημερών (ώς τις αρχές της άλλης εβδομάδας) για να παρουσιάσει η επιχείρηση την ενδεχόμενη επιχειρηματολογία της μαζί με τις καταστάσεις μισθοδοσίας των τελευταίων μηνών.
Διαβάστε εδώ τι αναφέρει για την έφοδο του ΣΕΠΕ στον ΔΟΛ ο εκπρόσωπος του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ, Τάσος Αναστασιάδης.