ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ασυδοσία της S&B και το οικολογικό (κι όχι μόνο) έγκλημα στη Μήλο

Είδαμε χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου το θέμα για τη ρύπανση στη Μήλο και επειδή δεν έχουμε επισκεφτεί το (πανέμορφο κατά γενική ομολογία) νησί, ψάξαμε, ρωτήσαμε και διαβάσαμε για το οικολογικό έγκλημα που συντελείται σε μία από τις ωραιότερες περιοχές των Κυκλάδων. Αντί για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη, η βιομηχανία S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου προτιμά (προφανώς γιατί έτσι την συμφέρει) την ανεξέλεγκτη ρίψη τους στην θάλασσα, σε μια περιοχή όπου δίπλα υπάρχουν, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, δύο από τις πιο όμορφες παραλίες της Μήλου: Το Τσιγκράδο και η Φυριπλάκα.
Ανατρέξαμε στο βίντεο που δείχνει «ποτάμια» λάσπης να πέφτουν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα ρυπαίνοντας τις ακτές του νησιού και απορήσαμε με την ασυδοσία των υπαιτίων - δείτε και την χαρακτηριστική φωτογραφία με το «τέρας» πάνω από τις ακτές με τα θολά νερά.
Η υπόθεση για τις επιπτώσεις σε περιβάλλον και υγεία εξ αιτίας της μη σωστής διαχείρισης των αποβλήτων από τη βιομηχανία S&B, έχει πάει πλέον στα..δικαστήρια και θα εκδικαστεί την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου. Σύμφωνα και με δημοσιεύματα έχουν υπάρξει απειλές εναντίον μαρτύρων με στόχο να τους εκφοβίσουν ώστε να μην καταθέσουν για το οικολογικό έγκλημα. Μάλιστα η υπόθεση είχε αναβληθεί μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.
Η απόφαση της δικαιοσύνης θεωρείται ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Μήλου αφού η εταιρία S&B συνεχίζει απερίσπαστη το καταστροφικό έργο της, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων του νησιού οι οποίοι αντιμετωπίζουν οφθαλμολογικά, αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας και παρά τις μελέτες των επιθεωρητών υγείας που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις. Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Υγείας έχει εκδοθεί υγειονομική διάταξη βάσει της οποίας η εταιρεία υποχρεούται σε ταφή των αποβλήτων. Η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί και με τη σειρά της δηλώνει πως θα προσφύγει στο ΣτΕ...

Διαβάστε:
-S&B: Επιμένει και συνεχίζει να ρυπαίνει / Δεν αλλάζει τις πρακτικές επεξεργασίας

-
Λαζόπουλος και Χατζηνικολάου στηλιτεύουν το έγκλημα της S&B / «Πρέπει να κλείσει η πληγή της Μήλου»