ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Εφυγε» ο Αλέξανδρος Γιώτης

Απαιτώ να μην κατατεθούν στέφανα-λουλούδια. Να μην δοθούν καφές-κονιάκ-κόλλυβα. Απαιτώ όμως ένα μεγάλο γαστρονομικό γεύμα για όλους τους παρόντες σε οποιονδήποτε χώρο. Δεν θέλω κλάματα, αλλά γέλια, γιατί έτσι έζησα. Θέλω γέλια όπως οι Αρχαίοι Θράκες γιατί έτσι έζησα.
Αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Aυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Γιώτη που πέθανε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Βαριάδες Ιωαννίνων όπου ζούσε αποτραβηγμένος το τελευταίο διάστημα ο δημοσιογράφος-συγγραφέας-γαστρογράφος-Μέγας Γαστρονόμος Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.
Hταν εκ των ηγετικών στελεχών της Ομάδας πρωτοβουλίας ΚΑΝΑΛΙ 15 (1985 – 1987) οπότε και τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της άρσης του κρατικού μονοπωλίου στην ραδιοτηλεόραση, μαζί με τον Ρούσσο Κούνδουρο, τον Γιάννη Τζαννετάκο τον Κωστή Φιλιππόπουλου και άλλους πολλούς. Στο σπίτι του έγινε η εκπομπή που προκάλεσε την αστυνομική και εισαγγελική επέμβαση με σύλληψη των στελεχών της ομάδας αυτής. Ηταν ο μόνιμος εκφωνητής του σταθμού. Κατόπιν ανέλαβε....στον ΑΘΗΝΑ 984 την μεσημβρινή ενημερωτική ζώνη 13:00 – 16:00, καθημερινά..
Αποτραβήχτηκε από το ραδιόφωνο και την ενεργή δημοσιογραφική δραστηριότητα, αργότερα. Ασχολήθηκε με την μαγειρική, τόσο ως μάγειρας, όσο και ως παρουσιαστής ειδικών εκπομπών μαγειρικής (ΕΡΤ για λίγο), συντάκτης άρθρων και βιβλίων γευσιγνωσίας, μαγειρικής κλπ και ως καθηγητής σε ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης (διδάσκαλος σεφ). Μέχρι το τέλος του ήταν εκ των συντακτών του ειδικού ένθετου περιοδικού της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Γαστρονόμος.
Ο Αλέξανδρος Γιώτης ήταν «δύσκολος» άνθρωπος στις συναναστροφές του και είχε εμμονές με διάφορα θέματα που τον καθιστούσαν μη δημοφιλή σε ευρείες ομάδες. Όμως, ήταν έντιμος άνθρωπος με παιδική ψυχή. Παρέμεινε φτωχός, δεν έβλαψε κανένα και – όντας υπερήφανος – ουδέποτε «εξαργύρωσε» τις «δάφνες» του ΚΑΝΑΛΙΟΥ 15 και του ΑΘΗΝΑ 984.
-πηγή Ελευθεροτυπία - newpost