ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

108 ημέρες απλήρωτοι στο συγκρότημα «Μακεδονία» - Άκαρπη η συνάντηση με την εργοδοσία…

Δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην συνάντηση που είχε προχθές η εργοδοσία της της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοιτσίδη. Ο αδελφός του μεγαλομετόχου Γιάννη Ρήγα, Θεόδωρος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ξεκαθάρισε δε ότι σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει «συνέχεια» και δεν μπει λουκέτο στις εφημερίδες του συγκροτήματος («Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπόρ του Βορρά») όλα θα κινηθούν βάσει του «προγράμματος εξυγίανσης» που έχει προτείνει η «εκπρόσωπος» της εργοδοσίας Βίκυ Σουλοπούλου. Δηλαδή με λίγα λόγια η εργοδοσία επιμένει στην μείωση προσωπικού κατά 85 άτομα (από τα 190 που σήμερα εργάζονται στο συγκρότημα) και στην μείωση μισθών κατά 40%. Να σημειωθεί ότι ήδη 44 εργαζόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο εξυγίανσης. Οι τελικές αποφάσεις της εργοδοσίας αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Eπί της ουσίας για τα δεδουλευμένα των 3,5 μηνών και την έκδοση των εφημερίδων δεν ειπώθηκε τίποτα το συγκεκριμένο. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο. Επί 108 ημέρες δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς που τους οφείλει η εταιρία, ούτε κάποιο βοήθημα. Βιώνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς οικονομικής και επαγγελματικής ομηρίας ενώ η εργοδοσία, μέχρι στιγμής, αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά της, την ώρα που οι 190 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της ανέχειας και των προβλημάτων της καθημερινότητας και των χαρατσιών.

-περισσότερα στο asyntaxtostypos