ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τα FM έχασαν τον Γιώργο Αυτιά και τους χορηγούς του!

Με τυμπανοκρουσίες τις ξεκίνησε τις εκπομπές του στον αποδεκατισμένο «Flash 96» ο Γιώργος Αυτιάς, στα μουλωχτά τις σταμάτησε. Ετσι ξαφνικά, ένα ωραίο μεσημέρι Παρασκευής. Τζάμπα τους χορηγούς που θα έφερνε στη χειμαζόμενη συχνότητα. Οχι δηλαδή πως αποτελεί απώλεια για τα FM, το αντίθετο μάλιστα. Στις λίγες εκπομπές που πρόλαβε κι έκανε επικράτησε μια τηλεοπτική λογική. Ξέρετε, με ραδιοφωνικά «παράθυρα» μέσω τηλεφώνου, με κραυγές, με τον έναν να μιλάει πάνω στον άλλον, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να φωνάζει κ.ο.κ.
* Οσοι νομίζουν ότι τα ραδιόφωνα δεν... αφουγκράζονται την κοινωνία, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σε ανάλογη -οικονομική- φάση εξαθλίωσης βρίσκονται και αυτά. Ούτε το ρεύμα δεν έχουν να πληρώσουν, ούτε καν μελάνι στα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Και οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το τρίμηνο. Χωρίς να συνυπολογίζονται οι μειώσεις μισθών. Το κλίμα στα..μουσικά -ιδίως- ραδιόφωνα είναι ζοφερό, μαύρο. Και όχι πως δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι εκεί, ελάχιστοι έχουν απομείνει.
* Να το βλέπει η Αθήνα και να ζηλεύει. Υπάρχει ένας σούπερ ραδιοσταθμός στις Σέρρες. Ο «Ρόδον 95» με ευρωπαϊκή λογική στο πρόγραμμά του, εξαιρετικές μουσικές και ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές. Οι προσπάθειες των παιδιών εκεί είναι ακόμα πιο αξιέπαινες, αν σκεφτούμε πόσο άγριος είναι ο κόσμος της επαρχίας.

-Δ. Κανελλόπουλος /Ελευθεροτυπία (19/11/2011)