ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ανέκδοτο: ημερίδα στην έδρα των ΜΑΤ με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση του μνημονίου βαδίζει χέρι-χέρι με τη βαρβαρότητα των εκτελεστικών της οργάνων, έτσι όπως εκδηλώνεται εναντίον των εργαζομένων, που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους.
Στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν ειρηνικά για το ψωμί και τη δουλειά τους, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν το γεγονός, δέχθηκαν την άγρια επίθεση από τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής.
Τα ΜΑΤ εκτελώντας προφανώς τις οδηγίες, που τους είχαν δοθεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, τον υπουργό του κατευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να μην επιτρέψουν την οποιαδήποτε αποτύπωση των αυθαιρεσιών τους εναντίον των πολιτών, ξυλοκόπησαν αγρίως επτά δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι «τόλμησαν» να καταγράψουν τις αστυνομικές αυθαιρεσίες και ακρότητες σε βάρος διαδηλωτών, περαστικών, ακόμη και..ενός μικροπωλητή.
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν είναι ιδιαίτερα προκλητική και ακούγεται σαν ανέκδοτο η διενέργεια ημερίδας στην έδρα των ΜΑΤ με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσία όλης της αστυνομικής ηγεσίας, με την οποία είναι φανερό ότι επιζητείται η νομιμοποίηση του αγαθοεργού έργου των διαφόρων ειδικών σωμάτων ασφαλείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα για την προκλητική και βίαιη αυτή συμπεριφορά των οργάνων της τάξης και τους υπενθυμίζει ότι καθήκον τους είναι η αποκατάσταση της τάξης, όπου αυτή διαταράσσεται, και όχι η πρόκληση της αταξίας από τους ίδιους.
Πρώτιστο δε μέλημά τους πρέπει να είναι η απρόσκοπτη άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι και της πληροφόρησης από τους πολίτες. Άλλωστε, σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία η Αστυνομία οφείλει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταδικάζει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες, που κάλυπταν τη συγκέντρωση της Τετάρτης χιλιάδων εργαζομένων στο Σύνταγμα.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια και με προφανείς άνωθεν οδηγίες να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της. Ενέργειες που καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η μαζική επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ ενάντια σε εργαζομένους, ουσιαστικά αποδεικνύει την αγωνία κυβέρνησης και διεθνών εντολοδόχων του κεφαλαίου, να υποτάξουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας και να μας επαναφέρουν σε συνθήκες δουλοπαροικίας και εργασιακού-ασφαλιστικού μεσαίωνα.
Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή του συναδέλφου μας Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, αλλά επίσης και ότι μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες προσώπων και Ενώσεων για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ.
Η Συντονιστική Επιτροπή συντάσσεται με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας στην προσπάθειά να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας.