ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η Sony θέτει εκ νέου σύντομα σε λειτουργία το PlayStation Network

από: iefimerida.gr

O ιαπωνικός όμιλος Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύστημά του PlayStation Network που πρόσφατα ήταν θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, με νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καταναλωτών. Πρόσθεσε ότι στην "παρούσα φάση ουδεμία απόδειξη έχει" ότι κατά την κυβερνο-επίθεση εκλάπησαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών του δικτύου του. Η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν "σταδιακά και ανά περιοχή" το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο", διευκρίνισε ο ιαπωνικός κολοσσός. Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης "μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου του και ένα πρόγραμμα ευχαρίστησης των πελατών του για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους" στη Sony. O όμιλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "επί του παρόντος καμιά απόδειξη" πως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών έχουν κλαπεί από πειρατές, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει. Επισήμανε ότι θα..."βοηθήσει τους πελάτες του να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο μέσω της υιοθέτησης υπηρεσιών προστασίας κατά της κλοπής στοιχείων ταυτότητας και άλλων προγραμμάτων".
Το Playstation Network, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα "κατεβάσματος" ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού υλικού.
Ο όμιλος ανέστειλε στις 20 Απριλίου το σύστημά του PlayStation Network, που συνδέει τις κονσόλες παιχνιδιών του με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μετά την κλοπή από χάκερ προσωπικών δεδομένων των χρηστών, κωδικών πρόσβασης, στοιχείων ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς αριθμούς πιστωτικών καρτών.
Η Sony διέκοψε κατά συνέπεια και τη μουσική της υπηρεσία Qriocity, μετά την επίθεση αυτή κατά της διαδραστικής πύλης που συνδέει το PlayStation 3 (PS3) με παιχνίδια ή ταινίες. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, "καταστροφική από πλευράς δημοσίων σχέσεων" για τη Sony.
Το PlayStation Network που διατέθηκε στη αγορά το Νοέμβριο του 2006 έχει 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει στους χρήστες της κονσόλας παιχνιδιού την περιήγηση από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη και την αγορά παιχνιδιών, ταινιών και μουσικής μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.