ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Και μετά τον Σόμπολο τι:

Ο «ρεαλιστής» πρόεδρος αποχωρεί και προτείνει μείωση 10%
στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ!

«(...) Αποφάσισα να μην θέσω και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Μαΐου. Ό,τι μπόρεσα να προσφέρω στον Κλάδο μας αυτά τα χρόνια προσέφερα, λίγα ή πολλά(...)»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του ο πρόεδρος των δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος που ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΕΣΗΕΑ.
Το ενδιαφέρον όμως στην επιστολή του «ρεαλιστή προέδρου» είναι ότι έχει προτείνει στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση (!) 10% στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια (εμπιστεύεται τους εργοδότες) και οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ. Αναφέρει χαρακτηριστικά:..«(...)Στόχος μου μέχρι τη λήξη της θητείας μου είναι να πετύχουμε δύο ακόμη σημαντικές για τον Κλάδο, στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, ρυθμίσεις: Υπογραφή νέων ΣΣΕ και επαναφορά του πλειοψηφικού συστήματος στις εκλογές.
Ως προς το πρώτο: Την περασμένη βδομάδα πρότεινα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ κατά 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ.
Έκανα αυτή την πρόταση για δύο βασικούς λόγους:
α) για να έχει ο συνάδελφος δουλειά και
β) για να έχουμε όλοι ΣΣΕ. Πιστεύω ότι ο συνάδελφος που παίρνει π.χ. 1.500 € εάν του μειωθεί ο μισθός κατά 10% μπορεί να ζήσει και με 1.350 € ενώ αν τον πετάξει στο δρόμο ο εργοδότης δεν ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Είναι λαχείο το να βρει σήμερα δουλειά ο άνεργος συνάδελφος. Έθεσα πλαφόν 1.300€ και όχι π.χ. 2.000 για να υπογραφεί, επιτέλους, η ΣΣΕ και να μη βρίσκουν δικαιολογίες οι εργοδότες ότι δεν «βγαίνουν» και ότι είναι λίγοι οι υψηλόμισθοι. Πάνω απ’ όλα Δουλειά και Σύμβαση. Έχω επίγνωση του τι λέω και του τι προτείνω. Έχω πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα στον Κλάδο των ΜΜΕ με την κρίση και τους περίπου 700 ανέργους συναδέλφους και ξέρω καλά τι αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό επιμένω: Δουλειά και ΣΣΕ(...).