ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τα νέα μέτρα, η έξοδος από τη δραχμή και οι διορατικοί αρθρογράφοι

Πρώτος το είχε πει ή μάλλον το είχε γράψει ο Αντώνης Καρακούσης στο Βήμα. Και επαίρεται ο αρθρογράφος γι αυτό. Μιλάμε για την απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών με τον μπαμπούλα της επιστροφής στη δραχμή και το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσαν η Δαμανάκη και ο άεργος βιομήχανος με στόχο να περιορίσουν τις αντιδράσεις απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα. Διαβάστε τι γράφει ο «διορατικός» Καρακούσης:
Την Τρίτη όταν επισημαίναμε ότι ''τα ψέματα τελειώσανε'' και ότι το δίλημμα που τίθεται είναι αυτό της παραμονής μας στην ευρωζώνη ή της επιστροφής στη δραχμή, πολλοί εξανέστησαν και έσπευσαν, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, να αμφισβητήσουν και να συνωμοσιολογήσουν. Για τον απλούστατο λόγο επειδή δεν θέλουν το δίλημμα να δουν, ούτε την σκληρή πραγματικότητα να αντικρίσουν.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι η ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, αναγκάσθηκε, εκ της θέσεώς της και εκ των συνθηκών, να μιλήσει ανοιχτά και να δηλώσει ότι..το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι απλώς στο τραπέζι, αλλά μεθοδεύεται κιόλας.
Πολλοί και πάλι θα σπεύσουν να πουν ότι η Δαμανάκη είναι λαγός της κυβέρνησης, ότι την έβαλε ο Παπανδρέου για να προετοιμάσει εξελίξεις, ότι δήθεν παίζει παιγνίδι υπέρ του δεύτερου μνημονίου και άλλα τέτοια, που συνήθως αναπτύσσονται εδώ. (Για τη συνέχεια διαβάστε εδώ και τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας...)
Υ.Γ.: Οι χιλιάδες αγανακτισμένοι (χωρίς εισαγωγικά) πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες όλης της χώρας δίνουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, την τρόικα, το πολιτικό σύστημα και τους «λαγούς» του Μνημονίου.