ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Άδειασμα Ψυχάρη σε Καψή για το «μαύρο πρόβατο» της ΝΔ

ΠΩΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΣΥΡΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ


-από iefimerida.gr

Φαίνεται ότι τα πρόβατα, «κλωνοποιημένα» ή μη, δημιουργούν διαχρονικά προβλήματα στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μετά την παρομοίωση του Καραμανλή με Ντόλυ το 1997, μια άλλη παρομοίωση με μαύρο πρόβατο, αυτή τη φορά του Σαμαρά, δημιουργεί εντάσεις στο Βήμα της Κυριακής. Λέγεται ότι χτες ο Σταύρος Ψυχάρης άδειασε μεγαλοπρεπώς το διευθυντή της ναυαρχίδας του ΔΟΛ, Παντελή Καψή με αφορμή ένα τίτλο για ένα ρεπορτάζ για τη Νέα Δημοκρατία.
Ενώ η εφημερίδα χτες Σάββατο όδευε προς το πιεστήριο, ο κ. Ψυχάρης πληροφορήθηκε ότι φιλοξενούσε ένα δισέλιδο με τον πολύ αιχμηρό τίτλο «Ο Α. Σαμαράς, το μαύρο πρόβατο των Ευρωπαίων». Ένας τίτλος ο οποίος είχε γίνει γνωστός και στη Νέα Δημοκρατία απ όπου διαμηνύθηκε ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση.
Ωστόσο, η αντίδραση του Ψυχάρη υπήρξε πολύ έντονη διότι θεώρησε ότι με αυτόν τον τίτλο το Βήμα θα έδινε την αίσθηση ότι μεροληπτεί σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια εποχή που.. το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κοινή γνώμη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε λεκτική ένταση μεταξύ του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ και του διευθυντή της εφημερίδας, με αποτέλεσμα το ρεπορτάζ με τον συγκεκριμένο τίτλο να αποσυρθεί από την έκδοση του Βήματος της Κυριακής για την Αθήνα αλλά να παραμείνει στα φύλλα της επαρχίας.
Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του τίτλου περί «μαύρου προβάτου» παραπέμπει ευθέως σε μια ανάλογη αντίδραση και πάλι από το «Βήμα της Κυριακής» το 1997, όταν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επρόκειτο να εκλεγεί ο Κώστας Καραμανλής και η εφημερίδα είχε επιλέξει ένα πρωτοσέλιδο με αναφορά στο κλωνοποιημένο πρόβατο Ντόλυ.