ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μαραθώνια απολογία της Πελέκη - Ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ


Ελεύθερη αφέθηκε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, αφού της επεβλήθη η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ. Η συμβολαιογράφος, που είναι κατηγορούμενη στο σκάνδαλο των ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, απολογήθηκε για περισσότερες από 12 ώρες ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η Πελέκη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της καταβολής χρηματικής εγγύησης και μάλιστα της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ Γ. Βουλγαράκη, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης » και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που αφορούν την σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.
Η Πελέκη, που συνοδευόταν από τους συνηγόρους της Δ. Τσοβόλα και Θ. Σοφό, έθεσε στη διάθεση της ανακρίτριας πολυσέλιδο υπόμνημα με τις.. υπερασπιστικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.
Κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, τον Σεπτέμβριο του 2010, η Πελέκη είχε υποστηρίξει ότι η υπόθεση των ανταλλαγών ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και ως τέτοια θα έπρεπε να έχει γνωστοποιηθεί από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.