ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η «Απογευματινή των συντακτών»


Στην έκδοση δικού τους φύλλου προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «Απογευματινή». Προηγήθηκε η απόφαση του ιδιοκτήτη Κώστα Σαραντόπουλου να κλείσει την εφημερίδα και ακολούθησε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς όμως να έχει καταβάλει μισθούς και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.
Για την έκδοση της «Απογευματινής των συντακτών» οι εργαζόμενοι αναμένουν την οικονομική και συνδικαλιστική στήριξη από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ (την ΠΟΕΣΥ και το Διασωματειακό), όπως και τη στήριξη των εργαζόμενων του κλάδου και των αναγνωστών.
Ως τώρα , η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει κονδύλι για τα δικαστικά έξοδα, των εργαζομένων όπως και τη χορήγηση βοηθήματος, και ο ΕΔΟΕΑΠ, επίσης ομόφωνα την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συντακτών της “Απογευματινής”, χωρίς την καταβολή του μηνιαίου ποσού, που πληρώνουν οι άνεργοι... ή οι μη έχοντες ασφάλιση.

(από paron.gr/typologies και syspeirosi)