ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ενστάσεις και διευκρινίσεις για το ΑΠΕ



«Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη -και όχι την Τρίτη- μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και με ενημέρωσε για "θέματα που έχουν τεθεί από δύο συναδέλφους σχετικά με βάρδιες στο γραφείο".
Επειτα από διεξοδική συζήτηση, συμφώνησε απολύτως μαζί μου, αφού καταλήξαμε ότι δεν πρόκειται για μεταβολή των όρων της σύμβασης, μια και αφορά παρουσίες που αναλογούν μία ανά δεκαπενθήμερο σε κάθε συντάκτη.
Την Παρασκευή -και όχι την Τρίτη- έλαβα την επιστολή της ΕΣΗΕΑ που αναφέρετε με τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου κ. Μπελίτση, η οποία όμως θεωρώ πως δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα, αφού οι ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑ 15ΗΜΕΡΟ αφορούν ελλείψεις σε ρεπορτάζ και όχι εργασία εσωτερικού συντάκτη. Πράγματι την Παρασκευή ζήτησα από τον αρχισυντάκτη του Οικονομικού Τμήματος να αναρτηθούν οι βάρδιες, στις οποίες συμμετέχουν 14 συνάδελφοι - μεταξύ τους και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, έπειτα από δική του απαίτηση. Πράγματι το σκοινί τεντώνεται "από τη νέα Διοίκηση με την επιμονή της" να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ το έργο των συναδέλφων του πρακτορείου που πράγματι μοχθούν για να ανακτήσει το ΑΠΕ την εγκυρότητα και την αξιοπιστία στη δημοσιογραφική λειτουργία».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μάτσικας, γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απαντώντας.... στον Χρήστο Ξανθάκη για τα όσα έγραψε στη στήλη την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία περί επιμονής της νέας διοίκησης να ενταχθούν σε βάρδιες οι «εξωτερικοί» συντάκτες του ΑΠΕ.