ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Mοίραζαν στην οικογένειά τους διδακτορικά και καθηγητικές έδρες


Το σκάνδαλο της «Αγίας» οικογένειας Χριστινάκη στη Θεολογική Σχολή

Σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα από το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη «δράση» της - γνωστής στους φοιτητές και ως «Αγίας» - οικογένειας της κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Ελένης Χριστινάκη και του συζύγου της καθηγητή Παναγιώτη Χριστινάκη.
Σύμφωνα και με το πόρισμα, ο καθηγητής επέβλεψε το διδακτορικό του γιου τους Επαμεινώνδα και της κόρης τους Ειρήνης, η οποία με τη σειρά της όταν εξελέγη (μέσα σε μια νύχτα) καθηγήτρια επέβλεψε το διδακτορικό της αδερφής της Ολγας!..
Σύμφωνα με τον νόμο, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής του διδακτορικού δεν πρέπει να ανήκουν στην ίδια ή συγγενή ειδικότητα με αυτή στην οποία εκπονεί ο υποψήφιος τη διατριβή του, ενώ τα μέλη των συλλογικών οργάνων οφείλουν να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διαδικασία εφόσον πρόκειται για συγγενείς του ενδιαφερομένου. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή που υπογράφει η Λίνα Γιάνναρου το πόρισμα της ΕΔΕ η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό θέτει... θέματα ακαδημαϊκά (για τη χορήγηση τίτλων σπουδών στην Ειρήνη, την Ολγα και τον Επαμεινώνδα Χριστινάκη), ενώ καταλογίζει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες όχι μόνο στους καθηγητές Παναγιώτη και Ελένη Χριστινάκη, αλλά και στον τότε πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή Κων. Κατερέλο, τον επίκουρο καθηγητή Αθανάσιο Γλάρο (σύζυγο της Ειρήνης Χριστινάκη) και μία διοικητική υπάλληλο.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το πόρισμα και εν συνεχεία το διαβίβασε στη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης για να αποφασίσει επί του θέματος της διατριβής της Ειρήνης Χριστινάκη, αλλά και στο Δικαστικό Τμήμα του Πανεπιστημίου προκειμένου να διατυπώσει τη γνώμη του σχετικά με το αν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης ποινικών παραπτωμάτων, ώστε να διαβιβαστεί στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Παιδείας και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100090_23/06/2010_405505