ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δύο προσφορές για την εφημερίδα Le Monde


Δύο προσφορές επενδυτών για την εξαγορά της γαλλικής ημερήσιας εφημερίδας Le Monde έχουν πέσει στο τραπέζι, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για την αθέμιτη παρέμβαση του Γάλλου πρόεδρου, Νικολά Σαρκοζί. Η εφημερίδα των δημοσιογράφων αναζητά έναν επενδυτή που θα αυξήσει συνολικά το μετοχικό της κεφάλαιο καθώς σαν επιχείρηση έχει τεράστια χρέη, ενώ ταυτόχρονα θα σεβαστεί την (παραδοσιακή) ανεξαρτησία της.
Η πρώτη προσφορά παρουσιάστηκε από τον Πιέρ Μπερζέ, από τον τραπεζίτη Ματιού Πιγκάς και από τον πρόεδρο της εταιρείας Free, Χαβιέ Νιέλ. Η δεύτερη προσφορά προέρχεται από τον Κλοντ Πεντριέλ ιδιοκτήτη του περιοδικού Nouvel Observer , της εταιρείας France Telecom και της ισπανικής Prisa, στην οποία ανήκει και η εφημερίδα El Pais.
Η αγορά της γαλλικής εφημερίδας έχει προκαλέσει το... ενδιαφέρον του Σαρκοζί που παρενέβη διαφωνώντας με την πρώτη επιλογή. Ορισμένοι θεωρούν ότι ο γάλλος πρόεδρος δείχνει προτίμηση στην δεύτερη περίπτωση γιατί πέραν των άλλων το γαλλικό κράτος διαθέτει το 26% της France Telecom.
Οι επικεφαλής της Le Monde θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 28 Ιουνίου.