ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εκρηκτικό κλίμα στο Εθνος / Υπό παραίτηση ο διευθυντής έκδοσης Γ. Ταμπάκης

Εκρηκτικό το κλίμα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Εκεί που όλοι είπαν ότι ησύχασαν τα πράγματα μετά την αποχώρηση του Γιώργου Χαρβαλιά, μια αιφνίδια παραίτηση ήρθε να πυροδοτήσει και πάλι την ένταση στο συγκρότημα του Μπόμπολα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας Εθνος Γιάννη Ταμπάκη να αποστασιοποιηθεί από τις πρακτικές του Πήγασου.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ο οποίος έχει περάσει από επιτελικές θέσεις σε πολλές εφημερίδες (Ελ. Τύπος, Βήμα κα.) υπέβαλε την παραίτησή του (δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει δεκτή) διαφωνώντας, όπως ακούγεται, με τις επερχόμενες περικοπές στην εφημερίδα. Κάποιοι είπαν ότι ζητήθηκαν και μειώσεις μισθών όπως είχε γίνει προ καιρού τότε που ο διευθυντής σύνταξης του Κυριακάτικου Δ. Δουρής είχε υποβάλει την παραίτησή του.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Γιάννης Ταμπάκης συνδέεται με στενή φιλία με τον τέως διευθυντή του Εθνους και όπως ακούγεται ο Γιώργος Χαρβαλιάς ήταν αυτός που είχε μεσολαβήσει για να πάει στη Μεταμόρφωση.
Στο Εθνος υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό μεγάλη... γκρίνια για τις χαμηλές κυκλοφορίες τόσο του ημερήσιου όσο και του κυριακάτικου φύλλου, που σε συνδυασμό με τις πιέσεις για περικοπές, φέρνουν σε δυσχερή θέση τα στελέχη της εφημερίδας τα οποία πρέπει συνεχώς να απολογούνται. Κάποιοι αντέχουν, κάποιοι άλλοι όχι…