ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το γοβάκι της Αννας και οι ρεπόρτερ – ερευνητές

Πολλές γκάφες τώρα τελευταία στις εφημερίδες.
Μετά ΤΑ ΝΕΑ και την γκάφα που ενέπλεξε τον Θ. Ρουσόπουλο στα μαύρα ταμεία της Siemens, σε δημοσιογραφικό ατόπημα υπέπεσε και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα με το δημοσίευμα για τα Casadei μποτάκια της υπουργού Παιδείας.
Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης, αφού γίνεται αναφορά στην αδυναμία της Αννας Διαμαντοπούλου στα ακριβά παπούτσια, παρουσιάζεται η απόδειξη με το ποσό των 380 ευρώ που πλήρωσε η υπουργός για να αγοράσει τα μποτάκια από το κατάστημα Καλογήρου στην Γλυφάδα.
Τελικά όπως απεδείχθη επρόκειτο για συνεπωνυμία , όπως και στην περίπτωση του Ρουσόπουλου.
Οι πολλές γκάφες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις εφημερίδες αντικατοπτρίζουν την εικόνα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο των media. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ασχολούνται με... οτιδήποτε άλλο εκτός της δουλειάς τους που είναι να ελέγχουν, να διασταυρώνουν και να καταγράφουν την είδηση. Οι περισσότεροι είναι βολεμένοι σε κρατικά μέσα, γραφεία τύπου, pay roll επιχειρηματιών και έχουν περισσότερες της μίας δουλειάς. Ετσι οι σοβαροί επαγγελματίες τείνουν να εκλέιψουν από τον χώρο και είναι είδος προς εξαφάνιση.
Ταυτόχρονα έχει καταργηθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και οι όψιμοι εκδότες-επιχειρηματίες που έχουν εισβάλλει στο χώρο τοποθετούν ανθρώπους άσχετους με τη δημοσιογραφία ή ανίκανους σε θέσεις κλειδιά καθώς όλα θυσιαζονται στο βωμό του εντυπωσιασμού.

Για το θέμα με τα μποτάκια είχε βγάλει ανακοίνωση και το γραφείο τύπου της υπουργού Παιδείας: «Τα αναγραφόμενα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» περί «σπάταλων αγορών» δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντόπουλου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απόδειξης αγοράς και τη σχετική διερεύνηση του θέματος πρόκειται για απλή συνωνυμία, καθώς αφορά άλλο πρόσωπο με τα στοιχεία «Άννα Διαμαντοπούλου του Αναργύρου».
Ωστόσο, ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει τη σχετική διασταύρωση, επιδιώκοντας προφανώς τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνον.
Θεωρούμε απαραίτητη την αποκατάσταση της αλήθειας.»

Υ.Γ. Ο Δρακοντίδης θεωρείται στην πιάτσα από τους καλούς ρεπόρτερ – ερευνητές . Τώρα το πως υπέπεσε σε τέτοιο ατόπημα ουδείς το γνωρίζει.

Υ.Γ1 Ουδείς άλλος ήλεγξε αν το ρεπορτάζ ήταν διασταυρωμένο και αν αφορούσε την υπουργό και όχι κάποια με το ίδιο όνομα και επώνυμο, αφού υπήρχε και το προηγούμενο των ΝΕΩΝ με τον Ρουσόπουλο;