ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Απριλίου 2026

Όλοι οι άνθρωποι των προέδρων: Κυριακού, Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης ψάχνουν τον κοινό εκτελεστικό


Η μεγάλη σύγκλιση στο streaming μπορεί να φέρει τις υπογραφές τριών ισχυρών ανδρών, όμως το πραγματικό εγχείρημα θα κριθεί από εκείνους που θα το «τρέξουν». Γιατί το νέο σχήμα πάνω στο ANT1+ δεν είναι απλώς μια τεχνική συνένωση περιεχομένου, είναι μια λεπτή αρχιτεκτονική ισορροπιών, όπου κάθε πλευρά τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους, μέχρι να βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα αναλάβει επιχειρησιακά το project.

Η πλευρά Κυριακού: Θεσμική εποπτεία και ψηφιακή ακρίβεια

Στο στρατόπεδο του ANT1, η υψηλή εποπτεία περνά στον διαχρονικό συνεργάτη του Θοδωρή Κυριακού, Στρατή Λιαρέλλη μια ήρεμη αλλά απολύτως κεντρική παρουσία, με θεσμική βαρύτητα και βαθιά γνώση των ισορροπιών της αγοράς. Δίπλα του, στο αυστηρά ψηφιακό πεδίο, ο πιο «to the point» Μάρκο Στρίκερ, μέλος του Δ.Σ. της Antenna Greece Support Services ΙΚΕ, αναμένεται να έχει ρόλο-«κλειδί» στη λειτουργική μετάφραση της στρατηγικής σε πλατφόρμα.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη: Χαμηλοί τόνοι, καθαρή εκπροσώπηση

Από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, το project παρακολουθεί ο Δημήτρης Γόντικας, πρόεδρος της Percapita Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής, Διανομής και Εκμετάλλευσης Οπτικοακουστικών Έργων. Διακριτικός αλλά ουσιαστικός, ο Γόντικας καλείται να εκπροσωπήσει μια πλευρά που παραδοσιακά λειτουργεί μεθοδικά, ζητώντας καθαρές γραμμές ευθύνης και ισορροπημένη κατανομή ρόλων. Μεγάλο του ατού, η βαθιά γνώση του κόσμου των αθλητικών και του Ποδοσφαίρου.

Η πλευρά Μαρινάκη: Επιχειρησιακό βάρος και media εμπειρία

Στο τρίτο σκέλος της εξίσωσης, από την Alter Ego Media, ρόλο-κλειδί αναλαμβάνει ο CEO Γιάννης Βρέντζος. Με έντονο επιχειρησιακό αποτύπωμα και εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων media σχημάτων, ο Βρέντζος καλείται να λειτουργήσει ως πρακτικός συντονιστής της πλευράς Μαρινάκη, σε ένα εγχείρημα όπου το περιεχόμενο, τα δικαιώματα και οι εμπορικές συνέργειες πρέπει να κουμπώσουν χωρίς τριβές.

Το άτυπο αυτό σχήμα θα λειτουργήσει ως πυρήνας καθοδήγησης, μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τρέξει επιχειρησιακά το project. Και αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι: Το πρόσωπο θα πρέπει να είναι αποδεκτό και από τις τρεις πλευρές, να συνεργάζεται χωρίς εσωτερικές τριβές και να κινείται με διπλωματική ακρίβεια σε ένα περιβάλλον τριπλής ισχύος.

Το άσβεστο ενδιαφέρον Μαρινάκη για Nova και ο «δούρειος ίππος» για τα αθλητικά δικαιώματα

Η απόκτηση της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας των 3 επιχειρηματιών, θα έλυνε τα χέρια σε όλους για τα θέματα των αθλητικών δικαιωμάτων και θα άνοιγε νέους εμπορικούς δρόμους στο εγχείρημα. Όσο και αν η Alter Ego Media τηρεί σιγή ιχθύος, όσο και αν η United Media Group διαρρηγνύει τα ιμάτιά της διαψεύδοντας τα σενάρια για την πώληση της Nova με αφορμή τη σύσταση της νέας εταιρείας United Group Greece από τον όμιλο στο Λουξεμβούργο, στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις.

Ο Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται βέβαια για τις τηλεπικοινωνίες, αλλά για το καθαρό κομμάτι media: Θέλει τη Nova όπως ήθελε το 2019 τη Forthnet, για να αποκτήσει την εταιρεία των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών. Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε στη νέα πλατφόρμα τη δυνατότητα να βάλει γκολ από τα αποδυτήρια στα ποδοσφαιρικά δικαιώματα δεδομένης της τριετούς από την 16ή/7/2024 εμπορικής συμφωνίας των Cosmote – Nova για αμοιβαία χονδρικής διάθεσης των αθλητικών καναλιών των δύο εταιρειών.

- από κείμενο της Σόνιας Χαϊμαντά στο mononews