ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα όταν είσαι πολιτικός (όπως όλα τα απλά πράγματα)


Πράγματι όλα τα απλά πράγματα είναι τα πιο δύσκολα. Να δες τον Παρθενώνα. Τι είναι… μια χούφτα ίσιοι κίονες, αλλά όλοι μαζί, όταν τους βλέπεις αντικρύζεις την απόλυτη αρμονία και ομορφιά.Έτσι και με τα συμπεράσματα. Είναι δύσκολο να τα συλλάβει και να αφομοιώσει κάποιος και τελικά να τα χρησιμοποιήσει υπέρ του.
Όταν μάλιστα τα συμπεράσματα στα οποία αναφερόμαστε είναι τα αποτελέσματα μιας εκλογικής μάχης που είχε μια αδιαμφισβήτητη νικήτρια, την αποχή, η δυσκολία να τα χωνέψουν οι πολιτικοί μας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα ακριβώς γιατί τα συμπεράσματα έχουν να τα διαχειριστούν πολιτικοί. Και οι πολιτικοί μας έχουν κυρίως φιλοδοξίες να μας σώσουν και άγνοια από τις πραγματικές μας ανάγκες αφού είναι κατά τεκμήριο τόσο ζάμπλουτοι που τα θέματα της καθημερινότητας μας είναι γ’ αυτούς όπως είναι για σένα η εξέλιξη σε μια γαμάτη σειρά που τρελαίνεσαι να βλέπεις στο Netflix. Τον πονάς τον ήρωά σου, αλλά δεν τραβάς τα ζόρια μαζί του.

Με αυτή τη βάση «κουβέντας» προσωπικά μου είναι πολύ απλό το γιατί δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα συμπεράσματα των εκλογών οι πολιτικοί μας. Ο καθένας είναι στον μέγα μικρόκοσμό του. Και ενώ λέει ότι θέλει να «ιδρώσει» υπέρ μας τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θέση, το αξίωμα, η επικράτηση, γενικώς ό,τι δεν αμφισβητεί την κυριαρχία που πιστεύουν ότι αξίζει να έχουν.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΚΚΕ έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό πώς ό,τι και να κάνουν στην παρούσα πολιτική συγκυρία απλώς δίνουν χρόνια εξουσίας στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δεξιά μας κυβέρνηση, με τη βοήθεια και του δημοσιογραφικού κατεστημένου της χώρας, ήδη από την περίοδο της κρίσης, κατάφερε να είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση του εαυτού της. «Αντιπολίτευση» κάνουν μόνοι τους ίσα να κρατάνε τα προσχήματα, κι αυτό όχι πάντα.

Έτσι λοιπόν όσο η κεντροαριστερά μας θα ψάχνει το νόημα του νοήματος και τα στελέχη της θα ροκανίζουν το ένα το άλλο μη τυχόν και ξεχωρίσει κάν’ α καλό πρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παίζει μπαλίτσα ως κυβερνήτης μέχρι να βαρεθεί και να θέλει να σπάσει τη ρουτίνα του με κάτι άλλο. Θα κάνει ό,τι θέλει αφού οι εν δυνάμει αντίπαλοί τους παραμένουν σε μια εντατική αφασία επεξήγησης των συμπερασμάτων

Την ίδια ώρα οι βιαστές θα σκοτώνουν παιδιά αφού το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους, οι δολοφόνοι θα σκοτώνουν όποια θέλουν ακόμη και μπροστα στα μάτια της αστυνομίας, τα παιδιά μας θα δίνουν εξετάσεις σε αίθουσες σχολείων που δεν έχουν καν ανεμιστήρα με 43 βαθμούς Κελσίου, το ρεύμα, τη βενζίνη, τα αγαθά θα τα πληρώνουμε πιο ακριβά από την υπόλοιπη ευρώπη κλπ, κλπ, κλπ.

Συμπέρασμα: Μην τους κύκλους των πολιτικών «τάρατε» γιατί σκέφτονται το μέλλον τους, αφήνοντας το παρόν μας να γίνεται κόλαση!

Γιάννης Καφάτος