ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Αιτήσεις για να γίνουν ενημερωτικά κανάλια κατέθεσαν Action 24 και Smile


Χρήση της διάταξης του νόμου Πέτσα-Λιβάνιου (4779/2021) περί μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματός τους, έκαναν το Action 24 και το Smile. Οι αιτήσεις και των δύο καναλιών στο ΕΣΡ ώστε να μετατραπούν από «μη ενημερωτικά» σε «ενημερωτικά», όπως γράφει το e-tetradio, περιλαμβάνονται στην πιο πρόσφατη ημερήσια διάταξη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη. Με το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας τους, δηλαδή ως «μη ενημερωτικοί», αμφότεροι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν επιτρέπεται να μεταδίδουν πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα, παρά μόνο εξειδικευμένο π.χ. αθλητικά, μουσική, παιδικά, ντοκιμαντέρ, τηλεμάρκετινγκ κ.ά.
Από τη μια το Action 24 «κληρονόμησε», ουσιαστικά, την φυσιογνωμία προγράμματος από το πάλαι ποτέ TV Magic, όταν αυτό έπαιζε κυρίως αθλητικό πρόγραμμα. Πλέον, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του καθώς παίζει πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και από την άλλη το Smile θέλει να σταματήσει να λογίζεται παιδικό κανάλι, όπως όλα αυτά τα χρόνια τόσο με το τρέχον όνομά του όσο και ως 0-6 TV, έχοντας ήδη προσθέσει στο πρόγραμμά του ορισμένα δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.