ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Χαμός με Πολάκη – Γεροτζιάφα: «Ελεεινός επιστήμονας, μας το παίζει και grande αριστερός»


Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας με τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca. Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί ανταλλάχθηκαν μεταξύ Πολάκη και Γεροτζιάφα το βράδυ της Πέμπτης (9/5) κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Kontra24”.
Αφορμή για το θερμό λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των άλλοτε συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η είδηση απόσυρσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού από την AstraZeneca. Επί του ζητήματος εκλήθη να τοποθετηθεί στην εκπομπή ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γεροτζιάφας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς συγκεκριμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία χρησιμοποίησε αιχμηρούς χαρακτηρισμούς τόσο επί προσωπικού, όσο και κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην πανδημία.
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:Το να προσπαθήσεις να κάνεις αντιπολίτευση, είναι το πιο απλό πράγμα. Το να προσπαθήσεις να σώσεις την υγεία του λαού και όσοι επιστήμονες του ανεξάρτητου πολιτικού χώρου ή συνεργασιών που είχαν και μην μας πει κανένας σήμερα ότι να συνεργάζεται κανείς με φαρμακευτικές εταιρείες είναι επιλήψιμο, διότι θα θυμίσω πολλά πράγματα που έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβερνήσεώς του”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ενώ χαρακτήρισε “τραμπικούς φασίστες” όσους αμφισβητούν τα εμβόλια.

Και πρόσθεσε: “Οι ευκολίες προκειμένου να θολώσουμε τα νερά και να ψαρέψουμε σε φασιστικά, ακροδεξιά ακροατήρια χρησιμοποιώντας τον τρόπο και τον λόγο που καταλαβαίνουν, κάνουμε κακό όχι στον Γεροτζιάφα ή στον Σκέρτσο ή στον Τσιόδρα, κάνουν κακό στην αξιοπιστία των θεσμών στην Ελλάδα και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους επιστημονικούς θεσμούς”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή.
Από τις πρώτες κιόλας κουβέντες του μίλησε σε υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση του καθηγητή ως μια “απερίγραπτη μπουρδολογία”.
“Δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, 37.000 νεκρούς στη χώρα μας που μας φέρνουν στην πρώτη θέση από όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης στον σκληρό δείκτη της πανδημίας που είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 3.671 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Με αυτό το αποτέλεσμα, όλοι αυτοί οι οποίοι υπερηφανεύονταν για τη χώρα μας, θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα να κρυφτούν. Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με το μοναδικό όπλο του εμβολίου, η οποία χωρίς ΜΕΘ, χωρίς τα φάρμακα που τους φώναζα από τον Νοέμβριο του ’20, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και όλοι αυτοί που κράταγαν φανάρι και δεν αμφισβήτησαν την πολιτική για την πανδημία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πιστών και χρημοτοδοτούμενων από τις φαρμακευτικές επιστημόνων σε εισαγωγικά.
Τι από όλα όσα είπα τα τελευταία τρία χρόνια δεν αποδείχθηκε αληθινό; Γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα; Ποιος ήταν αυτός που έλεγε την μπούρδα, επιστημονικά και πολιτικά, ότι είναι πράξη αλληλεγγύης στις μεγαλύτερες γενιές ο εμβολιασμός της νεολαίας; Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, ο Ηλιόπουλος και κάτι άλλοι”
, είπε ο κ. Πολάκης.Στη συνέχεια της παρέμβασής του, στράφηκε εν ονόματι του κ. Γεροτζιάφα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer, κατηγορώντας τον ανοιχτά ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.
“Στον κ. Γεροτζιάφα αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή που έλεγε περίπου τον Δεκέμβριο, Γενάρη του ’20-’21 ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ, δηλαδή να φτιάξουμε ΜΕΘ, να έχουμε ισχυρή πρωτοβάθμια και να χρησιμοποιούμε τα μονοκλωνικά αντισώματα.
Μετά τον μάλωσαν και τον γύρισε τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer και προφανώς τον απείλησαν ότι θα του κόψουν την χρηματοδότηση και το γύρισε κι αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου και να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται και να καλεί εμάς τραμπικούς φασίστες.
Εγώ τους κοιτάω όλους στα μάτια κι αυτούς που το παίζουν καθηγητές και το πώς έγιναν καθηγητές και το τι πλάτες κουβάλησαν και σε ποια εργαστήρια πλαστήκανε μετά το 4ο έτος που ήταν Θεσσαλονίκη για να γίνουν αυτό που έγιναν. Επειδή είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε όλοι, μην το γυρίσουμε προσωπικά”.

Πριν καταλήξει την παρέμβασή του και αποχωρήσει από την εκπομπή με εκκωφαντικό τρόπο, ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε την επιστημονική, αλλά και την πολιτική εγκυρότητα του κ. Γεροτζιάφα.
“Δεν ανέχομαι από κανέναν πολιτικά απόντα να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμία άλλη βαριά κουβέντα και να μας το παίζει και grande αριστερός και να μας πει ότι πρέπει να πάρουμε τα βουνά αυτοί που διατυπώσαμε σαφέστατες αμφιβολίες που αποδείχθηκαν και στην πράξη.
Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και σε κάτι άλλους, να βγει και να μας πει εμάς τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργό μέλος της Pfizer είναι. Γιατί πολλά ανεχτήκαμε. Δεν μπορούν τα μηδενικά να μας λένε ότι είναι κάτι. Κι αν θέλετε την κάνουμε και δια ζώσης την αντιπαράθεση με τους ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες
”.