ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη


Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη έφυγε έπειτα από σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο. Η απώλεια της Ιφιγένειας Αστεριάδη έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ηθοποιός, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης ενώ αποτέλεσε μέλος και του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα.
Η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στην επιτυχημένη παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, που ανέβηκε για τρεις σεζόν (2021-2024) στο θέατρο «Γκλόρια». Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο ολοκλήρωσε τον κύκλο της, πριν από λίγες μέρες, την Κυριακή των Βαΐων. η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της την Κυριακή των Βαΐων.
Οι δυο τους, είχαν συνεργαστεί πολλάκις σε διάφορες παραστάσεις όπως «Το ημέρωμα της στρίγγλας», «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» και «Συρανό».
Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η παρουσία της ήταν επίσης σημαντική, με πιο αξιοσημείωτη την συμμετοχή της στην ταινία «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη [2002], όπου υποδύονταν την «Έλσα» .
Την είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, γράφοντας «Καλό ταξίδι Ιφιγένεια», σε μαύρο φόντο.Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε κι αυτός ανάρτηση για την απώλεια της ηθοποιού, γράφοντας: «Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο, έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγενενηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…
Είμαστε όλοι συγκλονισμενοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι… Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα...»