ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ο Κούγιας ζήτησε από τον Κυριακού του ΑΝΤ1 την απόλυση του Λιάγκα


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και η απάντηση Κούγια

Σε επίθεση κατά του Γιώργου Λιάγκα, προχώρησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και ζητάει την απόλυσή του από τον ΑΝΤ1. Τον λέει «σίχαμα», τον λέει «επικίνδυνο άτομο», τον λέει και «τηλεοπτικό υποκείμενο». Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:
«Τι σίχαμα και τι επικίνδυνο άτομο για την ελληνική οικογένεια και για την ελληνική κοινωνία είναι αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που ονομάζεται Γιώργος Λιάγκας; Αυτό το τηλεοπτικό υποκείμενο που κατά την γνώμη μου έχει πάρει πολύ "χοντρό πακέτο", για να λέει αυτά που λέει και για να κάνει αυτά που κάνει σχετικά με αυτό το πολιτικό υποκείμενο που λέγεται Κασσελάκης και το οποίο μέσα σε λίγους μήνες μαζί με τηλεοπτικά υποκείμενα, αρσενικά και θηλυκά τύπου Λιάγκα, προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή μας και τη ζωή της ελληνικής οικογένειας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Κάνω μια έκκληση στον Θοδωρή Κυριακού, με τον πατέρα του οποίου αλλά και με την οικογένεια του οποίου έχουμε και είχαμε προσωπικούς δεσμούς που ξεπερνούν τα 45 χρόνια, αύριο κιόλας να τον απολύσει.
Ο Λιάγκας και η κάθε Σκορδά μπορεί να μην ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και για τα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία θα έχουν στο μέλλον στη ζωή τους, αλλά υπάρχουμε και εμείς που προερχόμαστε από την υγιή ελληνική κοινωνία με τα πραγματικά κοινωνικά, οικογενειακά προβλήματα και οικονομικά προβλήματα, για να επιβιώσουμε, μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας με τίμιο τρόπο, και δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αυτή την επικίνδυνη παράφραση της κοινωνικής πραγματικότητας.
Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τη φύση και την αληθινή ζωή και επιτέλους πρέπει οι θεσμοί να παρέμβουν».
Αποδοκιμάζει η ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά αποδοκιμάζει τους αήθεις, απαξιωτικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του κ. Αλέξη Κούγια, που αυτή τη φορά στρέφονται κατά του συναδέλφου Γιώργου Λιάγκα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον συνάδελφο στην οποιαδήποτε νομική ενέργεια επιλέξει για την προάσπιση των δικαιωμάτων του, κατά του κ. Κούγια».

Η απάντηση Κούγια στην ΕΣΗΕΑ για τον Λιάγκα

Με ανακοίνωσή του Ο Αλ. Κούγιας απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και έβγαλα τα εξής τρία συμπεράσματα:
1) Για να συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και να συντάξει ανακοίνωση για την τοποθέτησή μου φαίνεται ότι οι απόψεις μου έχουν πολύ μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.
2) Διαπιστώνω με πολύ μεγάλη ικανοποίηση την ποιοτική εξέλιξη των μελών της ΕΣΗΕΑ, η οποία πλέον θεωρεί τον Λιάγκα επίλεκτο μέλος της και εκδίδει ανακοίνωση υπέρ του.
3) Με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι η ΕΣΗΕΑ εκτός από συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων έχει μεταβληθεί και σε δικηγορική εταιρεία και διαθέτει δικηγόρους, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση των προστατευόμενων μελών της.
ΥΓ. Όσο για την παράγραφο που αναφέρεται στη νομική υποστήριξη του Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ η κα Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, την οποίαν πρόσφατα ως δικηγόρος του ομίλου Παραπολιτικά και του εκδότη τους Γιάννη Κουρτάκη την εξέτασα ως μάρτυρα υπερασπίσεως σε μια δύσκολη για την ελευθερία του
τύπου δίκη στη Λάρισα, θα έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι τα ελληνικά Δικαστήρια και οι έλληνες Δικαστές δεν λειτουργούν με συνδικαλιστικά κριτήρια στην απονομή της
Δικαιοσύνης, αλλά απονέμουν δίκαιο και εκεί τα πράγματα είναι απείρως δυσκολότερα από τη σύνταξη μιας ανακοινώσεως συνδικαλιστών.
Διότι ακούγονται και τα δυο διάδικα μέρη και στην περίπτωση του Λιάγκα υπάρχουν τόσες εκπομπές που όταν θα εκδοθεί η απόφαση οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές θα θυμηθούν συμπεριφορές του που δυστυχώς έχουν σκοπίμως ξεχαστεί».