ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Με λύσσα...


Η άγρια σκληρότητα του πολέμου στα Γάζα «έδεσε» με την ψυχρή σκληρότητα των ισχυρών δυτικών κυβερνήσεων. Και έγινε ένα συμπαγές κράμα που έβγαλε κόσμο στον δρόμο, με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, πανό και συνθήματα. Αλλά το κράμα έμεινε αρραγές, αδιάρρηκτο και αμετακίνητο. Από τη Δύση έγιναν κάποιες τυπικές, ανούσιες, επιδερμικές παραινέσεις προς το Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή το τροφοδοτούσαν με οπλισμό δισεκατομμυρίων. Για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αποκαλεί «αυτοάμυνα», δηλαδή να σκοτώνει αδιάκοπα πάνω από έξι μήνες.

Ώσπου η δράση των όπλων έφερε πέραν του Ατλαντικού την ειρηνική αντίδραση των νέων που ξάφνιασαν με την έκρηξη της ευαισθησίας τους, αναστάτωσαν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και ταρακούνησαν την αμερικανική κοινωνία. Τους είπαν επικίνδυνους, παράνομους και «ανόητους», όπως ακριβώς τους χαρακτήρισε σε δήλωσή του ένας Αμερικανός πανεπιστημιακός. Αλλά οι «ανόητοι» βάζουν σε κίνδυνο τους πυραύλους τους. Έτσι, τους χτυπάνε με αγριότητα και λύσσα, όπως με αγριότητα και λυσσα χτυπάει το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους αμάχους.



Η Αστυνομία μπήκε από τα παράθυρα κτιρίου του Κολούμπια για να το εκκενώσει. Ελικόπτερα και ντρόουν πετούν πάνω από χώρους συγκέντρωσης των νέων και από τις 18 Απριλίου έχουν συλληφθεί 1.600 διαδηλωτές. Πρόκειται για αστυνομική κινητοποίηση με τέτοια ένταση και μαζικότητα που δεν έχει προηγούμενο, όπως εκτιμά ο αμερικανικός Τύπος.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τραμπ ζητάει γι' αυτους που συνελήφθησαν την ίδια μεταχείριση με εκείνη που είχαν όσοι δικοί του οπαδοί-τραμπούκοι μπήκαν στο Καπιτώλιο, το διέλυσαν και κάθισαν στο σκαμνί τής Δικαιοσύνης. Πρόκειται για χυδαία εξίσωση νέων που διαμαρτύρονται για την αδικία σε βάρος ενός λαού και συγκρίνονται με τον οπαδικό όχλο ενός πολιτικού τσαρλατάνου. Γελοίου μεν, αλλά επικίνδυνου.
- από το harddog