ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

«Ξεκόλλησαν» οι ανακοινώσεις για τις κυκλοφορίες του Τύπου


Για αρκετές ημέρες στην ιστοσελίδα του πρακτορείου διανομής Τύπου, του Άργους, δεν ανακοινώνονταν οι κυκλοφορίες των ημερησίων εφημερίδων. Τουλάχιστον από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας τα δελτία είχαν «κολλήσει», με τελευταία ανακοίνωση για τις πωλήσεις να είναι εκείνη των εφημερίδων της 19ης Απριλίου. Τελικά, η ιστοσελίδα ανανεώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη με την ανάρτηση των κυκλοφοριών τριών ημερών (20, 21, 22 Απριλίου) και αργότερα μιας ακόμα, της 23ης Απριλίου.
Τα δελτία κυκλοφοριών έχουν πλέον μειωμένο ενδιαφέρον αφού αντιστοίχως έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων των οποίων ανακοινώνονται οι κυκλοφορίες. Από τις συνολικά 17 εκδόσεις, μόλις έξι επιτρέπουν να γίνονται γνωστές από το Άργος οι πωλήσεις τους. 
Είναι οι, τυπικά πρωινές, Ριζοσπάστης, Αυγή, Star και οι, επίσης τυπικά απογευματινές, Εφημερίδα των Συντακτών, Ελεύθερος Τύπος και Ελεύθερη Ώρα. Από τις πέντε αθλητικές εφημερίδες μόνο μιας, της Live Sport, δεν ανακοινώνονται ο κυκλοφορίες.
Μολονότι από τα δελτία των πωλήσεων απουσιάζουν οι μεγαλύτερες κυκλοφοριακά εφημερίδες (Νέα, Καθημερινή κ.ά) η ενημέρωση για τις κυκλοφορίες πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα για να μην πέσει τελείως «μαύρο» σε όσα μαθαίνουμε για την κίνηση των εφημερίδων.