ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πέθανε στα 40 του χρόνια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Μπελτεγρής


Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο θάνατος του Χάρη Μπελτεγρή, γραμματέα N.E. B2 Βόρειου Τομέα Αθηνών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 40 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
«Το φωτεινό "βουνό" σκοτείνιασε. Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετάς τόσο πρόωρα έναν νέο άνθρωπο μετά από σχεδόν 25 χρόνια φιλίας» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Από χθες όλοι κατακλυζόμαστε από μνήμες και εικόνες όσων ζήσαμε. Τα ξενύχτια μας, τις αγωνίες μας, τις χαρές και τους αγώνες μας.
Ο Χάρης, όμως, μας είχε προετοιμάσει. Ανέβηκε τον δικό του Γολγοθά με αξιοπρέπεια, θάρρος και ενσυναίσθηση. Στάθηκε δυνατός και ακλόνητος μπροστά στον θάνατο, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής.
Μένουμε με τις χαρούμενες μνήμες της νεότητας, αλλά και με μια μεγάλη πίκρα για όσα δεν προλάβαμε να ζήσουμε μαζί. Για μένα, αγαπημένε μου φίλε, θα είσαι πάντα ο παθιασμένος πολεμιστής, το «βουνό» με το φωτεινό χαμόγελο», αναφέρει ακόμα στην δήλωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης.

Ο Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:
«Έχουν περάσει, σχεδόν, 20 χρόνια.
Συστήθηκες σε όλους μας, ως Γραμματεας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου, αλλά κυρίως ως ο αεικίνητος Χαρης, που ήθελε να ρωτάει και να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να είναι ο καλύτερος. Ενα παιδί-θαύμα.
Τι να ξεχωρίσω σε αυτά τα 20 χρόνια;
Ποιες στιγμές; Ποιους ανθρώπους; Τις διακοπές στην Κρήτη, στα χρόνια της αθωότητας; τα ραντεβού στον Άγιο Θωμά; Τα ξενύχτια; Τις ομάδες; Το συνέδριο του 07; τη συνδιάσκεψη του 08; τις συζητήσεις για το συνέδριο της Νεολαίας του 13; τα όνειρα μετά την Σαουδικη Αραβια και την Αγγλία; Την Επίδαυρο; Τους αγαπημένους σου πολυτεχνίτες της Θεσσαλονίκης; Τα λόγια σου πριν τις εκλογές του 23;
Ο Χαρης Μπελτεγρης ήταν ο πιο οξυδερκής παίχτης της γενιάς μας. Μπορούσε να πετύχει ότι έβαζε στο μυαλό του, μπορούσε να πείσει όποιον ήθελε, να φτιάξει ομάδες, να κερδίσει μάχες, να μας κοιτάξει με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο και μετά να κλείσει την πόρτα και να εξαφανιστεί, ικανοποιημένος για όσα πέτυχε. Και τότε ξεκινούσε να επεξεργάζεται την επόμενη νίκη του, την επόμενη ανατροπή.
Βουνό μου, παιχταρα μου, λιοντάρι, καλύτερε σ´ ευχαριστώ πολύ για όλα.
Καλό ταξίδι εκεί ψηλά.
Θα μας λείψεις πολύ και περισσότερο στην Καίτη σου, τον Άρη, τον Κώστα.
Δόξα και τιμή._»

Ο βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε ανάρτηση έγραψε: « Αντίο "βουνό". Μαχητής μέχρι το τέλος. Τιμή μας όσοι ήμασταν δίπλα σου».

Η κηδεία του Χάρη Μπελτεγρή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στις 17:00 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.