ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Η Λυμπεράκη έπαθε ό,τι η Τσαπανίδου, αλλά...


...τότε άξιζε το ρίσκο και η προσβολή - Ό,τι έβαλε στον τηλεοπτικό «φούρνο», αυτό φούρνισε

Η Νίκη Λυμπεράκη «τόλμησε» να καλέσει τον Νίκο Καρβέλα στην εκπομπή της, στο Mega, και ενδεχομένως το έχει μετανιώσει. Ο Καρβέλας πήγε στο στούντιο για να κουνήσει το δάχτυλο στην πολιτική, στη δημοσιογραφία και, το χειρότερο για τη δημοσιογράφο, στην ίδια.
«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση περίμενα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι ίδιος με όλους τους άλλους» της είπε. 
«Δυστυχώς λες τα ίδια που λένε όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα πιανόμενοι από μια λέξη που είπα, ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκατομμύρια Έλληνες» της πέταξε κατάμουτρα.

Αν η Λυμπεράκη καλώντας τον Καρβέλα περίμενε ότι θα έχει απέναντι της έναν εύκολο και ήπιο συνομιλητή, δεν είναι άξια της δημοσιογραφικής της βαρύτητας. Ό,τι έβαλε στον τηλεοπτικό «φούρνο», αυτό φούρνισε –αυτό έβγαλε και έστρωσε στο τραπέζι των τηλεθεατών της. Θα έπρεπε να το περιμένει. Ή μπορεί και να το περίμενε και να προσδοκούσε μέσα από τον επιθετικό τόνο τού συνομιλητή της να προκύψουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μπορεί να είχε εκ των προτέρων θωρακιστεί με την ψυχραιμία που χρειαζόταν για να αντέξει στην επίθεση αγένειας που θα δεχόταν αν κάτι στράβωνε. Και στράβωσε...
 Ο Καρβέλας πήγε στην εκπομπή «φτιαγμένος», έτοιμος να γίνει «θέμα», να συζητιέται την επομένη, να αναπαραχθούν τα λόγια του από τα πρωινάδικα, τα δελτία, τις ιστοσελίδες που ψάχνουν το θορυβώδες, το υπερβολικό, το πιασάρικο.

Η Λυμπεράκη προσπάθησε πολλές φορές, με υπομονή, ευγένεια και αντοχή στις προσβολές, να υπερασπιστεί το δικαίωμα να μιλήσει και εκείνη, αλλά εισέπραττε περισσότερες προσβολές, πιο πολλή αγένεια. «Εγώ επιτρέπεται να λέω, χωράει η δική μου γνώμη;» ρώτησε. 
«Ήρθα για να μιλήσω όχι σε εσένα, αλλά στον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες για ποιο λόγο είμαι απόλυτος» της απάντησε. 
«Είμαι εδώ αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω;» ξανατόλμησε η δημοσιογράφος. 
«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις είναι δυστυχώς οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν όλη τη ζημιά στη χώρα» απάντησε εκείνος. Και συνέχισε προσπαθώντας να βάλει λίγη καθαρεύουσα στα λόγια του, αλλά έκανε το γλωσσικό το τερατάκι:
 «Πιθανόν είσαι εἷς εξ αυτών» της είπε (σημ.: «εἷς, μία, ἕν» είναι το αριθμητικό, άρα η Νίκη Λυμπεράκη είναι «πιθανόν μία εξ αυτών» και όχι «εἷς»). Της σύστησε, μάλιστα, να απολογηθεί στους ανθρώπους που τη βλέπουν!

Ο Νίκη Λυμπεράκη είτε πόνταρε στον αιχμηρό λόγο τού Καρβέλα είτε αιφνιδιάστηκε. Το σίγουρο είναι ότι ρίσκαρε και έπαθε ό,τι είχε πάθει η Πόπη Τσαπανίδου όταν πριν από 11-12 χρόνια άκουσε να της λέει ένας συνομιλητής της: «Δεν σας θυμάμαι! Σας μιλώ όχι για την αξία σας, αλλά γιατί με ακούνε κάποιοι (...) Με το ζόρι σας ανέχομαι αυτή τη στιγμή και για λόγους ευγενείας δεν σας έδιωξα».
Αλλά τουλάχιστον η Τσαπανίδου τότε «τα άκουσε» από έναν Ντίνο Χριστιανόπουλο, όχι από τον Καρβέλα. Και εκείνος δύσκολος συνομιλητής ήταν, αλλά άξιζε το ρίσκο.

- από το Harddog