ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Τρία εκατομμύρια… για 50 τ.μ. στα Πατήσια


Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει, αλλά έχει τη σημασία του. Ξαφνικά χθες, Πρωταπριλιά, στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναρτήθηκε ένα σφυρί για διαμέρισμα στα Πατήσια με τιμή πρώτης προσφοράς 3.085.095 ευρώ. Κάτι που από μόνο του προκαλεί εντύπωση, ιδιαίτερα αν εξετάσει κανείς τα χαρακτηριστικά και την… ιστορία του. 
Το διαμέρισμα των 50,65 τ.μ. στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί των οδών Σερίφου και Κορθίου, το οποίο ανήκε σε αλλοδαπή γυναίκα, πρωτοβγήκε στο σφυρί τον Φεβρουάριο του 2022 με τιμή εκκίνησης 47.463 ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα. 
Το ίδιο άγονοι ήταν και οι επόμενοι πλειστηριασμοί τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2022, όπου η τιμή είχε υποχωρήσει κατά 20%, στις 37.940,40 ευρώ. 
Τώρα το διαμέρισμα πάει ξανά για το σφυρί στις 26 Απριλίου, με την τιμή να έχει υποχωρήσει κατά 35%, δηλαδή στις 30.850,95 ευρώ. 
Ο… δαίμων των πλειστηριασμών πρόσθεσε ένα μηδενικό και την ανέβασε στα… ουράνια. Βέβαια θα πρέπει να πω ότι το λάθος εντοπίστηκε και διορθώθηκε πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου κάτι τέτοιες περιπτώσεις παρέμεναν αδιόρθωτες επί μέρες.