ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακή αύξηση εφημερίδων 135% και 121%


Πωτς γκένεν αυτό;

Το Άργος, το πρακτορείο διανομής Τύπου, μόλις χθες έδωσε στη δημοσιότητα τις κυκλοφορίες των εφημερίδων (όσων τέλος πάντων το επιτρέπουν) της 15ης Μαρτίου, για να μάθουμε έτσι τη σπάνια ποσοστιαία άνοδο που είχαν οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες. Για το κυκλοφοριακό άλμα υπήρχε, φυσικά, γεγονός –γεγονότα για την ακρίβεια. (Γενικά τα τελευταία, πολλά, χρόνια οι κυκλοφορίες ανακοινώνονται καθυστερημένα, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα που γνωστοποιούνταν στους υπεύθυνους των εφημερίδων την επόμενη μέρα της κυκλοφορίας τους).

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, λοιπόν, οι αθλητικές εφημερίδες παρουσίασαν συνολικά αύξηση 94%, χωρίς να υπολογίζεται η σίγουρη άνοδος που θα είχε η Live Sport, της οποίες οι πωλήσεις δεν ανακοινώνονται, όπως συμβαίνει με όλες τις εκδόσεις του Ομίλου Φιλιππάκη.

Η εκτόξευση των κυκλοφοριών οφειλόταν σε μια ευτυχή για τον ελληνικό αθλητισμό συγκυρία: στις θριαμβευτικές νίκες του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς και σε εκείνη του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζ. με 5-1 που έδωσε φύλλα σε ορισμένες αθηναϊκές εκδόσεις. Η μία νίκη του Ολυμπιακού ήταν εκτός έδρας στην ουδέτερη Σερβία επί της Μακαμπί Χάιφα με 6-1, που έδινε την πρόκριση στους «οκτώ» της Κόνφερενς Λιγκ, και η δεύτερη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 71-65 για την Ευρωλίγκα.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση είχε ο Κόκκινος Πρωταθλητής με 135% σε σχέση με την κυκλοφορία του την αμέσως προηγούμενη Παρασκευή. Τότε οι πωλήσεις του ήταν 1.650 φύλλα και μετά τον διπλό θρίαμβο έφτασε στα 3.880 φύλλα, δηλαδή 2.230 περισσότερα. Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, την Τετάρτη, με την αναγγελία των δύο κρίσιμων αγώνων, είχε πωλήσει 1.370 φύλλα.

Το Φως των Σπορ είχε σε απόλυτους αριθμούς τη μεγαλύτερη άνοδο, δηλαδή 2.580 περισσότερα φύλλα από την προηγούμενη Παρασκευή που είχε πωλήσει 2.130 και έτσι η αύξηση ήταν 121%. Οι πωλήσεις του τη συγκεκριμένη ημέρα έφτασαν στις 4.710. Την προηγούμενη ημέρα είχε πωλήσει 1.700 φύλλα.

Οι πωλήσεις της SportDay έφτασαν στα 2.080 φύλλα, έναντι 1.280 της προηγούμενης Παρασκευής, δηλαδή 800 περισσότερα. Ποσοστό αύξησης 63%. Την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη, έκανε πωλήσεις 1.080 φύλλων, δηλαδή 1.000 λιγότερα από την Παρασκευή των πανηγυρικών εκδόσεων.

Η «ενωσίτικη» Ώρα για Σπορ είχε στις 15 Μαρτίου πτώση 16% με 650 φύλλα έναντι 770 (120 λιγότερα). Η Live Sport, της οποίας οι κυκλοφορίες δεν γίνονται γνωστές, «έπαιξε» τη συγκεκριμένη ημέρα με δυο ισομερή βασικά θέματα, τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (είχε νικήσει 5-1 και αποκλείσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Στη βάση της πρώτης σελίδας υπήρχε ο μπασκετικός θρίαμβος των ερυθρολεύκων.
- από το Harddog