ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Περιφερειάρχης αντιμετώπισε με σκαιό τρόπο επαγγελματία δημοσιογράφο


Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας: "Για μια ακόμη φορά η δημοσιογραφία έπεσε θύμα αυταρχικής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης από εκπρόσωπο θεσμικής εξουσίας. Αυτή την φορά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος με σκαιό τρόπο αντιμετώπισε τον επαγγελματία δημοσιογράφο, ρεπόρτερ της TRΤ Γιώργο Λαμπράκη, όταν αυτός επιχείρησε να ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμα του, να απευθύνει ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη στο πλαίσιο ρεπορτάζ.
Οι εκπρόσωποι κάθε εξουσίας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο δημοσιογράφος έχει ως αποστολή να θέτει ερωτήματα, να αναζητά απαντήσεις και να ερευνά όλες τις πτυχές μιας είδησης. Ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ελευθερίας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αποδοκιμάζει παρόμοιες συμπεριφορές και ζητά να γίνονται σεβαστοί οι όροι της ελεύθερης άσκησης της δουλειάς των δημοσιογράφων".







Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε