ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Αυγή: Δίκτυα μαύρης προπαγάνδας της Ν.Δ. στα social media


Η διαφάνεια και η δημοσιότητα στην αντιπαράθεση για τα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι εγγενές στοιχείο της δημοκρατίας και, βεβαίως, συνθήκη που διαφυλάσσει και κατοχυρώνει και το Σύνταγμά μας. Σήμερα, σε μια συγκυρία όπου πανικόβλητα κυβερνητικά κέντρα επιχειρούν να κρύψουν και να κρυφτούν σε κάθε είδους "απόρρητα", η Αυγή, ακριβώς επειδή αναγνωρίζει και τιμά την θεμελιώδη για την δημοκρατία μας διαφάνεια και επώνυμη υπευθυνότητα, παρουσιάζει μια πρώτη ακτινογραφία ενός μηχανισμού προπαγάνδας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία του κυβερνώντος κόμματος. Έναν μηχανισμό που σχεδιάστηκε για να διαδίδει, και να μεγεθύνει τεχνηέντως την διάδοση, όχι μόνο θέσεων του κυβερνώντος κόμματος, αλλά κυρίως την πολεμική (κάποτε και ύβρεις, που φτάνουν μέχρι τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων, ή τις δικές του «αλήθειες») που αρμόζει στο ήθος και στο ύφος των στελεχών του μηχανισμού αυτού κατά των προσώπων και των θέσεων κυρίως του Σύριζα.

Ετούτη τη στιγμή, δεν μεμφόμαστε τον μηχανισμό αυτό για κάτι το παράνομο. Αποκαλύπτουμε όμως τους τρόπους και τα πρόσωπα που οργανωμένα, συστηματικά και αδίστακτα επιχειρούν να διαμορφώνουν ένα συγκεκριμένο κλίμα μέσω του διαδικτύου. Όλα όσα αποκαλύπτουμε προέρχονται από δημόσια προσβάσιμες πηγές. Τα ονόματα και οι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων που αναφέρουμε αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τα ίδια τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται.

Η Αυγή, τιμώντας το θάρρος της δημόσιας παρουσίας τους, ερεύνησε στο βάθος του αναγκαίου χρόνου τα χαρακτηριστικά της δημόσιας αυτής παρουσίας και τα παρουσιάζει ως συμβολή στο να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους και να εμφανίζονται τα πρόσωπα με τα ονόματα με τα οποία τα ίδια επέλεξαν να μετέχουν στον δημόσιο λόγο.

Παράλληλα, με την έρευνά μας συμβάλουμε επίσης στην αποκάλυψη ενός, σκοτεινού τελικά ως προς την φύση του, μηχανισμού δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Ο μηχανισμός αυτός είναι γνωστός στα μέλη της ως «Υπόγα».
Δεν ανήκει στην Αυγή η ονομασία αυτή. Την επωνυμία αυτή, ακριβολογώντας ευρηματικά, επέλεξαν να χρησιμοποιούν τα ίδια τα μέλη της. 

- απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή (02.10.2022) / ολόκληρο ΕΔΩ