ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Πιέσεις


Μια αποκαλυπτική απάντηση έδωσε ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, σε ερώτηση του δημοσιογράφου των Reporters United, Θοδωρή Χονδρόγιαννου, για τις παρακολουθήσεις στο πλαίσιο συζήτησης κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς πως υπήρξε απόπειρα του Μαξίμου να υποβαθμιστεί το θέμα. «Σηκώθηκε ποτέ τηλέφωνο από την πλευρά του Μαξίμου προς την “Καθημερινή” και εσάς για να μη βγει το σκάνδαλο;» ρώτησε ο Χονδρόγιαννος, με τον Αλέξη Παπαχελά να αναφέρει αρχικά πως «δεν αγαπήθηκαν τα άρθρα της “Καθημερινής” για το θέμα στο Μαξίμου».
Πρόσθεσε δε πως «υπάρχει πάντα ένα μπρα ντε φερ μεταξύ κυβερνήσεων και ΜΜΕ σε όλες τις χώρες. Προφανώς δεν τους άρεσε ότι είχαμε το θέμα στην πρώτη σελίδα επί τουλάχιστον ενάμιση μήνα, το κάναμε όμως. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι unfair ή αθέμιτο να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πουν “παιδιά, μήπως αυτό δεν είναι θέμα;”. Τη δουλειά τους κάνουν, τη δουλειά μου κάνω. Το πρόβλημα αρχίζει αν υπάρχει ένας εκβιασμός του στιλ “θα σου κόψω τη διαφήμιση” - αυτό είναι ένα άλλο. Εγώ δεν το έχω ζήσει, ούτε κάποιους από τους ρεπόρτερ μας». Σαφές.

Κ. Ζαφειρόπουλος / ΕφΣυν