ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Γιατί ενδιαφέρονται να μπουν στα media οι εφοπλιστές;


Oι πληροφορίες από όλες τις πλευρές πληθαίνουν ότι το δίδυμο των επιχειρηματιών / εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη βρίσκονται πολύ κοντά στην εξαγορά σημαντικού μεριδίου του τηλεοπτικού Open, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση και για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των καναλιών περιφερειακής εμβέλειας Αττικής Action 24 και Kontra.
Ποιος είναι ο λόγος που δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να μπουν στον χώρο των media και να δαπανήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ πίσω; Για ποιο λόγο επιχειρηματίες με το δικό τους προφίλ, χωρίς ανάμιξη στα δημόσια πράγματα, προτίθενται να κάνουν μια εγγυημένα ζημιογόνα επένδυση; Την ώρα μάλιστα που δεν έχουν καμία γνώση του χώρου; Η ελληνική εμπειρία ώς τώρα είναι ότι «πληρώνεις και μαθαίνεις», όπως το έκαναν ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, όμως γιατί να το κάνεις; Μερίδιο περί το 30% του Open πωλείται περί τα 30 εκατ. ευρώ, κανονικό... φαρμακείο, όταν η άδεια για ολόκληρο το κανάλι εκχωρήθηκε το 2018 από το ΕΣΡ για μόλις 35 εκατ. ευρώ.  
- από ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην ΑΥΓΗ (ΕΔΩ)