ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ψωνίσατε από σβέρκο


Γράφει ο Τάσος Παππάς
Αν είστε νέος/ νεα και ζείτε στη χώρα που έχει κατακτήσει, όπως επαίρεται ο πρωθυπουργός μας, ένα υψηλό επίπεδο ζωής, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Εχετε έναν σωρό ευκαιρίες. Αν έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκετά έχουμε φορτώσει τα Πανεπιστήμιά μας με ισόβιους φοιτητές. Εχετε όμως εναλλακτικές. Μπορείτε να πάτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό. Τόσες χώρες σάς περιμένουν με ανοικτές αγκάλες. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, μην απογοητεύεστε. Ζητήστε από τους γονείς σας να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, να δανειστούν από φίλους, συγγενείς, τράπεζες, τοκογλύφους και θα βολευτείτε. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, υπάρχουν τα ιδιωτικά κολέγια που τα έχουμε κάνει ισότιμα με τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Λίγο ακριβούτσικα είναι, αλλά είπαμε, το αόρατο χέρι της αγοράς ρυθμίζει τα πάντα, δεν μπορούμε να του περάσουμε χειροπέδες.
Αλλωστε, δεν χάνετε και τίποτα αν δεν μπείτε σε κάποιο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφού οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, με την ανοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα έχουν μετατρέψει σε εστίες παραβατικότητας και ανομίας. Ωστόσο, επειδή δεν παραιτούμαστε από την υποχρέωσή μας να σας προστατεύσουμε, έχουμε και γι’ αυτό το πρόβλημα τη λύση. Θα τα τιγκάρουμε με αστυνομικούς. Εσείς οι νέοι και οι νέες που θα μπείτε σε κάποιο ΑΕΙ έχετε ένα καθήκον: να ψηφίζετε τη ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Αλλά ακόμη κι αν θέλετε να κάνετε τσιριμόνιες, έχουμε την απάντηση: βγάζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη κι ας έχει τερματίσει δεύτερη και σε απόσταση από τους παρασυρμένους κομμουνιστές.
Στην περίπτωση που δεν καταφέρετε για οικονομικούς λόγους να βρείτε ή να αγοράσετε μια θέση στη δημόσια ή την ιδιωτική εκπαίδευση, μη χολοσκάτε. Υπάρχει και ο επαγγελματικός στίβος. Εκεί σας περιμένει ο παράδεισος. Ολα λειτουργούν ρολόι. Είναι κακεντρεχείς όσοι λένε ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη στους νέους. Είναι μίζεροι όσοι υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι ειδυλλιακές. Είναι αμετανόητοι αριστεροί όσοι καταγγέλλουν ότι ο κανόνας είναι οι μισθοί πείνας. Είναι αθεράπευτα λαϊκιστές όσοι φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι και η εργοδοσία κάνει ό,τι γουστάρει. Θα πάρετε τον κατώτατο μισθό –δυστυχώς οι προηγούμενοι κατήργησαν τον υποκατώτατο– και θα περάσετε ζωή χαρισάμενη.
Αλλωστε υπάρχουν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που μπορούν να τσοντάρουν και να σας βοηθήσουν να ζήσετε άνετα. Ερωτευτείτε ελεύθερα, το χρήμα δεν είναι το παν. Μη βλέπετε τους ευκατάστατους που στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ξένα Πανεπιστήμια και τα προετοιμάζουν για έναν ανέφελο βίο, χωρίς σκοτούρες, άγχος και αγωνία για τον επιούσιο. Τι να γίνει; Οι ανισότητες δεν εξαλείφονται, αυτή είναι η φυσική τάξη πραγμάτων. Εκείνοι που φωνάζουν για ισότητα και άλλα φαιδρά και προϊστορικά είναι αφελείς. Εχουν ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της ουτοπίας και κυνηγούν χίμαιρες. Θα σπάσουν τα μούτρα τους.
Και μια προειδοποίηση που οφείλουμε να σας δώσουμε, την οποία πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά υπόψη σας για να μην μπλέξετε σε περιπέτειες. Αν μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε να αντιδράσετε δυναμικά, μην το κάνετε. Η αστυνομία μας μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά στην αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματική όταν πρόκειται να πατάξει τους αναρχικούς, τους αντιεξουσιαστές, τους απείθαρχους και γενικώς τους ανυπάκουους. Θέλετε να φορτωθείτε τον μισό ποινικό κώδικα; Θα σας αρέσει να βρεθείτε μερικούς μήνες στις φυλακές περιμένοντας να δικαστείτε; Χώρια που, όποτε γίνονται επιχειρήσεις «σκούπα», θα είστε οι πρώτοι που θα μπουζουριάζουμε. Είστε οι συνήθεις ύποπτοι και αυτό θα σας ακολουθεί διά βίου. Συνεπώς, βγάλτε από το μυαλό σας κάθε ιδέα για αντίσταση.
  • το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (25.5.2022)