ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Πέθανε ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος


Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής μαθηματικών του ΕΜΠ και αγωνιστής του δημοκρατικού κινήματος Βένιος Αγγελόπουλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα την Κατοχή, τη μέρα της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Μετά το σχολείο πήγε στη Γαλλία όπου σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική και εργάστηκε σαν ερευνητής. Από το 1987 δίδαξε Μαθηματικά στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, μέχρι τη σύνταξή του.
Το όνομα του ήρθε στην επικαιρότητα το 2003 όταν ανακρίθηκε από FBI, για τη γνωριμία του με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο που καταδικάστηκε στη δίκη της «17 Νοέμβρη». Στη δίκη που ακολούθησε κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του.
Έχει άρθρογραφήσει στον Τύπο πάνω σε διάφορα θέματα (πέρα από τα ερευνητικά του άρθρα στα Μαθηματικά), κυρίως περί παιδείας, περί διδασκαλίας και ιδιοτήτων των μαθηματικών, περί συνδικαλισμού, περί πολιτικής και άλλα σκόρπια – αρκετά από αυτά είναι αναρτημένα στο μπλογκ «του Βένιου τα καμώματα».