ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Οι εκδότες σκοτώνουν από μόνοι τους τα προϊόντα τους


10 πράγματα για τις εφημερίδες 

Το επόμενο Σαββατοκύριακο τα κυριακάτικα φύλλα θα βγουν το Σάββατο και τα σαββατιάτικα την Παρασκευή. Επειδή είναι το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας..Με άλλα λόγια, για μια αργία της επομένης ημέρας δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες της προηγούμενης (ημέρας). Αντιφατικό από μόνο του.
Αυτό το κάνουν οι εκδότες των κυριακάτικων φύλλων γιατί θέλουν έτσι να παραμένουν μία ημέρα περισσότερη στα περίπτερα οι εκδόσεις τους.
Και το κάνουν στις αργίες, επειδή ο κόσμος φεύγει για τριήμερο.
Το επόμενο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ωστόσο είναι λίγο δύσκολο να έχουμε... έξοδο εκδρομέων, έτσι; Επομένως, γιατί να βγουν οι εφημερίδες μία ημέρα νωρίτερα;
Εφημερίδες θα βγουν το Σάββατο το πρωί και θα ξαναβγούν την Τρίτη το πρωί! Μετά δηλαδή από ένα ολόκληρο τριήμερο.
Οι αναγνώστες των εφημερίδων θα ενημερωθούν το Σάββατο (με ειδήσεις από την Πέμπτη και πριν, ούτε καν από την Παρασκευή μια και οι κυριακάτικες εκδόσεις κλείνουν νωρίτερα προκειμένου να τυπωθούν) και θα ενημερωθούν ξανά την Τρίτη το πρωί. Τέσσερις ολόκληρες ημέρες δίχως ενημέρωση.
Η εφημερίδα είναι μια συνήθεια. Με τριήμερα κενά η συνήθεια κόβεται.
Οι πωλήσεις διαρκώς πέφτουν.
Οι εκδότες σκοτώνουν από μόνοι τους τις εφημερίδες τους, τα προϊόντα τους. Και ας μη νομίζουν πως τα κυριακάτικα φύλλα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τα καθημερινά.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν