ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες για τα vouchers της ντροπής

...και ποιοι έχουν στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες που διαθέτουν τις πλατφόρμες για τα vouchers της ντροπής και ποιοι έχουν στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Σε... μισή μέρα εγκρίθηκαν μονομιάς 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού που οδήγησε στην επιλογή τους!
Τα παραπάνω αποκαλύπτει στο
σημερινό της φύλλο η..
«Εφημερίδα των Συντακτών» που στο κύριο άρθρο της αναφέρει πως «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη ηθικά και πολιτικά για την προκλητική διαχείριση στην υπόθεση του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες».
Η ΕφΣυν επισημαίνει ότι καθώς ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για τους «μεσάζοντες» που θα πάρουν το 40% από τα 192 εκατ. ευρώ της δαπάνης για την τηλεκατάρτιση, όχι μόνο αναδίδεται μυρωδιά σκανδάλου, αλλά και ανακύπτουν οι σχέσεις διαπλοκής που συνδέουν τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της συναλλαγής, τους ιδιοκτήτες των 6 εταιρειών που με τις 7 πλατφόρμες τους κέρδισαν τον ρόλο των «τροχονόμων» της τηλεκατάρτισης, με άμεσο όφελος τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.
Η ανθρωπογεωγραφία των εταιρειών, που είναι και από τα μεγαλύτερα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, αποκαλύπτει ένα πυκνό δίχτυ επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ τους, αλλά και πολιτικο-κοσμικών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα, όπως και με πρόσωπα της οικογένειας του πρωθυπουργού. Οι σχέσεις, βέβαια, δεν ενοχοποιούνται και δεν αποδεικνύουν απαραίτητα κάτι, αλλά οι πολιτικές εντυπώσεις που προκαλούν είναι ισχυρότατες.

δείτε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες που διαθέτουν τις πλατφόρμες για τα vouchers της ντροπής και ποιοι έχουν στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη στο σημερινό φύλλο της ΕφΣΥΝ