ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Bάζουν σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική δράση

Η επιβολή προστίμου για μετακίνηση στον Γρηγόρη Καλομοίρη, εκπαιδευτικό, εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ στην ΑΔΕΔΥ και γνωστό πολιτικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, επειδή συμμετείχε στην δράση που διοργάνωσαν εκπαιδευτικά σωματεία και μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στο υπ. Παιδείας, αποτελεί βάρβαρη καταπάτηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν..
με αγώνες. Η περίπτωση του σ. Γρηγόρη Καλομοίρη δεν είναι μοναδική, αφού αντίστοιχα περιστατικά υπήρξαν απέναντι σε συνδικαλιστές που έκαναν παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας.
Η Κυβέρνηση την ίδια ώρα που οι απολύσεις και η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι πλέον καθεστώς, με αποφάσεις της δίνει δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο. Παράλληλα επαναφέρει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το δικαίωμα της επιστράτευσης των απεργών, ενώ επιχειρεί να βάλει σε περιορισμό το δικαίωμα των εκλεγμένων συνδικαλιστών να επισκέπτονται τους χώρους δουλειάς για να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργατικά δικαιώματα.
Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να ανοίξει το δρόμο προκειμένου να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα αντεργατικά μέτρα, που προωθεί σήμερα αλλά και αυτά που έρχονται την επόμενη περίοδο με πρόσχημα την νέα πανδημία.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την Κυβέρνηση να βάλει επιτέλους φρένο στον αντεργατικό – αντιδημοκρατικό κατήφορο και να πάρει πίσω τις διώξεις σε βάρος των εργατικών στελεχών, που ασκούν το αυτονόητο δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ένα είναι σίγουρο, όσες διώξεις και πρόστιμα και αν επιβάλλει η Κυβέρνηση, δεν θα καταφέρει να αναστείλει το δικαίωμα των εργαζομένων και των σωματείων να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους.
Λαϊκή Ενότητα
17/4/2020