ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Τρεις μνηστήρες για τη Forthnet

Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, εντός της σχετικής προθεσμίας που εξέπνευσε αργά το βράδυ της Μ. Παρασκευής,.
δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν:
  • η Duet Private Equity Limited
  • η BC Partners (μέσω της θυγατρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας United Group)
  • ο Όμιλος Antenna
Οι Duet και BC Partners είχαν προ αρκετών εβδομάδων εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στο σύμβουλο του διαγωνισμού, τη Nomura International. Πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες κοινοποιήθηκαν, ανέφεραν πως υπήρξε κινητικότητα και από την πλευρά του Ομίλου Antenna, στον οποίο εστάλησαν τα τελευταία στοιχεία, οικονομικά και άλλα, της προ πώληση εταιρείας. Αν και υπήρχε η αίσθηση πως δεν θα υπήρχε χρόνος για δεσμευτική προσφορά, τελικώς κατατέθηκε ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των υποψηφίων επενδυτών.
Σημειώνεται πως ο Όμιλος Antenna, σε σύμπραξη με τη Blackstone, είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο κύκλο για την εξεύρεση επενδυτή στη Forthnet, πριν εμφανιστεί η Alter Ego του ομίλου Μαρινάκη στο προσκήνιο και έπειτα από το αδιέξοδο των αρχικών συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει με το σχήμα των έτερων διεκδικητών, Vodafone – Wind.\
Oπως γραφει ο Ν. Χρυσικόπουλος στο capital,  μετά τον έλεγχο της εγκυρότητας των προσφορών που κατατέθηκαν από τη Nomura θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους, με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς άλλες καθυστερήσεις, καθώς όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, ο σύμβουλος του διαγωνισμού και οι πωλήτριες τράπεζες ζήτησαν δεσμευτικές προτάσεις με τη μορφή σύμβασης αγοραπωλησίας.